Fotot e rralla brenda fabrikave të komunizmit që sot janë zhdukur pa lënë gjurmë

0
Në kohën e komunizmit u ndërtuan dhjetra fabrika. Sot, asnjëra prej tyre nuk ekziston më. Në dekadën e fundit të viteve...

Kur Tirana ngjante si Hawana e Kubës me makina kaq të çuditshme, ja çfarë...

0
Në Tiranën e viteve ‘50-‘60 qarkullonin makina të ndryshme të kohës, pjesa më e madhe prodhim i vendeve të Lindjes,...

Fotot e rralla: Tani duket bukur, por ja ‘Korça e bardhë’ në vitin 1994

0
Ata që duan të shijojnë festa të bukura të fundvitit, shkojnë në Korçë. Thuhet se hotelet janë të prenotuara me kohë. Për...

Shqipëria e para tre dekadave: Pa makina në rrugë, por me tren

0
Të huajt që kanë shkruar për Shqipërinë e komunizmit, thuajse të gjithë e kanë përmendur faktin se këtu nuk kishte...

28 vjet më parë, protesta që rrëzoi diktaturën

0
Një ditë më vonë kryeqyteti do të kthehej në një shesh beteje dhe në rrugë dolën tanket. Por kjo nuk...

Gratë shqiptare në vitin 1972

0
​Një album i porositur nga Këshilli i Përgjithshëm i Bashkimit të Grave të Shqipërisë botohet në vitin 1972 nën titullin...

Shqipëria e vitit 1989 në objektivin e Robert Pichlerit

0
Tridhjetë vjet më parë, Robert Pichler erdhi në Shqipëri krejt rastësisht, por prej asaj kohe do të lidhej ngushtësisht me...

Ura e Goricës: Peizazhi që frymëzon prej shekujsh udhëtarët

0
Një prej urave më të bukura të periudhës së perandorisë osmane në Shqipëri, e ndërtuar në shek. XVIII në qendër...

Shqipëria në vitin 1891 e parë nga fotografi francez

0
Pamje të Dalmacisë, Malit të Zi, Shqipërisë dhe Korfuzit, 1891, kështu titullohet albumi fotografik të fotografit të njohur francez Pierre...

National Geographic sjell fotografi të Shqipërisë së vitit 1931

0
National Geographic ka publikuar disa fotografi nga viti 1931 në Shqipëri. Në një përmbledhje nga shkurti i vitit 1931 janë...