Histori

Home Histori
video

Filmim i rrallë: Dërgata shqiptare që takoi Princ Vidin

Nga Ilir Ikonomi Ky është një filmim i rrallë dhe ndoshta i vetmi i njohur deri më sot i delegacionit shqiptar...

Një histori shokuese që dëshmon brutalitetin e kamjes dhe pushtetit

Dihej se plaku Joseph Kennedy kishte qenë kontrabandist i alkoolit dhe ortak me mafiozët. Dihej se kreu i mafias Sam Giancana...

Gladiatorët: Historia e vërtetë e heronjve të amfiteatrit romak

Origjina e tyre, si rekrutoheshin mënyrat dhe rregullat e të luftuarit Prof. Kathleen Coleman / BBC Romakët e lashtë shihen gjithnjë si...

Gjiri i Pashalimanit dhe historia e bazës ushtarake detare

Nga Jovan Bizhyti Gjiri i Pashalimanit si pjesë përbërëse e Gjirit të Vlorës, mban një pozicion në thellësi të fundit...
video

VIDEO: Kur Nënë Tereza vendoste lule në varrin e Enver Hoxhës

Nënë Tereza erdhi për herë të parë në Shqipëri në vitin 1989 (foto kryesore). Ajo u prit në atë kohë nga...

Një histori e rrallë mes Myslym Pezës dhe kryeministrit kuisling të ’44-s

Marrëdhënia dhe relatat janë komplekse, ato janë një ndërthurje e politikës, luftës, ndjesive të forta personale, miqësive të konsoliduara në...

Historia e rrallë e një “vajze haremi” në… Backë të Skraparit!

Zylyftar Hoxha – Dita Ka qenë qershor i vitit 1975, kur, si telekronist i Televizionit Shqiptar, më binte çdo vit të...

Historia e qytetit me dy dete

E quajtur si “Qyteti i flamurit’’, “qyteti me dy dete” apo “porti jugor i Adriatikut’’ ajo konsiderohet si perla e...

Në majat princërore të Tropojës (Video)

Dy princër arbërorë, dy figura të njohura: Pjetër Spani dhe Lekë Dukagjini. Gjurmët e tyre shtrihen kudo ku ushtronin pushtetin,...

Historia e shqiptares Laskarina Bubulina, Heroinës Kombëtare të Greqisë!

(…)Vetëm ti mundesh/ ende duke qarë/ të kthehesh e kërkosh të shohësh prapë fëmijët e tu/ të rrotullohesh dhe t’mos...

MOS HUMBISNI

error: INFORMACION I RUAJTUR