Profesorët shqiptarë të Universitetit të Durrësit mbi 5 shekuj më parë

0
Nga Jahja Drancolli, profesor në fakultetin e Filozofisë, Prishtinë Burime që dalin nga arkivat dhe bibliotekat e Kuvendit Françeskan dhe Kuvendit...

Arvareshu – kjo gjuhë ilirike

0
E dini që gjuha arvareshu ishte gjuha protosarde ilirike, një gjuhë sarde paralatine me origjinë pellzgjike (shardane ) e folur...

ALBANOPOLISI, Qyteti antik, nuk figuron në asnjë guidë turistike

0
   Qyteti antik i Albanopolisit është lënë në harresë prej dekadash. Ndonëse ndodhet në rrugën nacionale Krujë – Fushë-Krujë, ky...

Kontributi i jashtëzakonshëm i vëllait të Dom Ndre Mjedës

0
Lazër Mjeda ishte klerik patriot, poet dhe themelues i shoqërisë kulturore “Agimi”, nëpërmjet së cilës punoi për gjuhën shqipe dhe...

Për Shkodrën e 1845-ës, kur blinte 28 piano dhe 30 violina

0
   Për Sazet (si një nga formacionet muzikore popullore më të spikatura të fundshekullit XIX dhe shek. XX), për sazexhinjtë,...

7 Marsi i mësuesve dhe Mësonjëtores së parë shqipe, 133 VITE NGA KRIJIMI I...

0
Kjo e shtunë përkon me festën shumë të dashur për shqiptarët, 7 Marsi, e njohur ndryshe si ‘Dita...

Kur Shqiperia i jepte “borxhe” edhe Gjermanisë

0
Nga Hasan Bello Raportet shqiptaro-gjermane ne vitet 1943-1944 kur territoret shqiptare ishin okupuar nga ushtria...

7 Mars 1827, lindi Kostandin Kristoforidhi, një nga studiuesit më të shquar Shqiptar të...

0
Shqipëria sot kremton ditëlindjen e Kostandin Kristoforidhit, një nga studiuesit më të shquar të shekullit të XIX.

7 Marsi, Si lindi festa e mësuesit dhe historia e saj

0
Sot festohet “Dita e Mësuesit”, që na përkujton ditën kur më 7 mars 1887, u hap në Korçë,...

Enver Hoxha, një udhëtim i panjohur në Beograd

0
ENVER HOXHA, TRI VIZITA NË BEOGRAD Foto: Albumi Akordet e Kosovës
error: INFORMACION I RUAJTUR