Sekreti i shpëtimit të infermiereve amerikane në Shqipëri

0
Libri “The secret Rescue”, (Sekreti i shpëtimit) botuar në SHBA tregon një histori të vërtetë, të harruar nga Lufta e Dytë...

SI U PRITËN PUSHTUESIT ITALIANË (FotoAlbum)

0
Pushtimi i Shqipërisë nga Italia Fashiste, Zbarkimi i trupave italiane njëkohësisht në disa fronte. SHKARKONI APLIKACIONIN E KONICA.AL Si u prit pushtuesi?...

Historiani grek, Ilirët janë popull i lashtë, shqipja më e vjetër se latinishtja

0
Në shumë raste faktet e dokumentuara rreth shqiptarëve ndër shekuj janë lexuar subjektivisht nga historianët grekë. Edhe pse...

Dështimi i CIA-s në Shqipëri! U vranë 300 agjentë

0
Kur në vitin 1950, CIA amerikane dhe shërbimi sekret britanik MI6 kryen një aksion të përbashkët në Shqipërinë komuniste që...

Kush i nëmi “Bjeshkët e Nemuna”?

0
Mehmet Elezi Sipas njoftimit që dha media kah fundi i gushtit 2013, ato ditë artisti holandez Jaap van’t Veer, që punonte...

Kongresi i Lushnjës, 100 vjet më parë ndaloi copëtimin e Shqipërisë

0
100 vjet më parë, më 21 janar 1920 u shkrua një nga faqet më të rëndësishme të historisë...

6 janar 1935: Xhirimet e para me kamera nga vetë shqiptarët

0
Nga Violeta Murati Dëshmitë e para për prova xhirimesh nga vetë shqiptarët na çojnë në Korçë, në vitin 1935, jo shumë...

Kulturë Ilire, Tumat në lokalitetin Boka në Përçevë, Klinë

0
Shkruan: Preveza ABRASHI Nekropoli i tumave të Bokës së Përçevës gjendet pak kilometra në veriperëndim...

Viktor Karpaçi, njëri ndër burrat më të mëdhenj të Shkollës së Arbërve në Venedik

0
Nga Jahja Drancolli Sipas kalendarit historik, në ditën e sotme, më 25 qershor 1526, vdiq...

ALBANOPOLISI, Qyteti antik, nuk figuron në asnjë guidë turistike

0
   Qyteti antik i Albanopolisit është lënë në harresë prej dekadash. Ndonëse ndodhet në rrugën nacionale Krujë – Fushë-Krujë, ky...
error: INFORMACION I RUAJTUR