Histori

Home Histori

Korçarja që u bë yll në Hollywood

Gjatë karrierës së saj ajo ka provuar të jetë aktore, kërcimtare dhe akrobate. Fillimisht ajo punoi në teatrin...

Si i kërkuan bosit të famshëm amerikan, Harry Sinclair, të bëhej Mbreti i Shqipërisë

Në përfundim të Luftës së Madhe, apo Luftës së Parë Botërore, në Shqipëri nis një periudhë stabiliteti e...

Bërsheni e Hoxha, arratisja e dy futbollistëve të Vllaznisë, më 1987

Pati nga ata guximtarë, edhe në sport, që u arratisën nga ai realitet i hidhur, që sistemi diktatorial...

“VLLAZNIA 1972”, titulli tronditës që ndërroi historinë…

Nga Besnik DIZDARI (Pjesa e parë)Të paktën për mua kjo histori e 45 vjetëve më...

Deputetët në vitin 1937, para se në Shqipëri të binte kolera

Nga Kastriot Dervishi Kjo pamje e hijshme u takon deputetëve shqiptarë të vitit 1937, legjislaturës...

Mikpritja shqiptare, ka qene nje nga nenet me te rendesishme, te Ligjit te Lekëve

Mikpritja shqiptare ka qene nje nga nenet me te rendesishme te Ligjit te Lekëve.( Gjithnjë duhet kuptuar dhe...

Kalendarët e shqiptarëve, kuptimi i datave, muajve dhe festave që nga lashtësia

Nga Genc KASTRATI Në këtë punim të shumëfishtë do të flasim për kalendarin e lashtë shqiptar, që populli e...

“Banka Kombëtare e Shqipnis” viti 1929, ja si ishin godinat e saj në disa...

Këtë pamje të rralla vijnë nga qytete të ndryshme të Shqipërisë ky në fokus të tyre janë filialet...

19 tituj kampionë, sëbashku në një foto

Shkodra ka një cilësi të jashtëzakonshme sepse në çdo sport ka nxjerrë kampionë të mëdhenj. Mjafton të shohim...

Ndërtimi i vilës së Zogut, në Durrës, dhe një histori e shkurtër e saj

Këto tetë fotografi dëshmojnë moment të ndryshme nga ndërtimi dhe funksionimi i vilës mbretërore të Ahmet Zogut në...

MOS HUMBISNI

error: INFORMACION I RUAJTUR