Histori

Home Histori

Koha kur Shqipëria komuniste, nuk kishte bukë për vete, por kërkonte të shiste, prodhimet...

Nga Kreshnik Kuçaj Organizata e Kombeve të Bashkuara për Ushqimin dhe Agrikulturën FAO është një...

“Carsi Hamam” ose “Hamami i Pazarit” në qendër të Elbasanit, thesar arkeologjik

“Carsi Hamam” ose “Hamami i Pazarit” në qendër të Elbasanit, thesar arkeologjik i pa shfrytezuar, dëshmi i një...

KUR DHE KUSH PAGEZOI “NORMALEN” E ELBASANIT ME EMRIN : “LUIGJ GURAKUQI”? – Nga...

"Normalja" e Elbasanit emrin "Luigj Gurakuqi", nuk e ka marre as kohën e mbretrisë dhe as në kohën...

Histori, Lagjja “Aqif Pasha”, Elbasan – Nga Armida Plangarica

Lagjja "Aqif Pasha", me shtepine embleme te pashait qe i dha emrin. Deri tek 1Maji, sot hyrja e...

Na ishte dikur, Madhështia e Ushtrisë shqiptare

Ish-ushtaraku i lartë Gani Elezi: Deri në fund të vitit 1991, Forcat e Armatosur kishin 22 divizione këmbësorie,...

Eksperimentimi i revolucionit kulturor kinez në Shqipëri

Eksperimentimi i revolucionit kulturor kinez në Shqipëri do të shoqërohej me një aksion të rreptë kundër besimeve fetare...

Një ndeshje historike, e vitit 1925 në Shkodër

94 vjet më parë, pikërisht më 19 gusht 1925, do të udhëtonte për në Shkodër, skuadra e Kamzës,...

Historia e 1958, Kur bregdetin e Durrësit, e “pushtuan” balenat

Këtë vit mbushen 60 vjet nga koha kur bregdetin e Durrësit e vizituan balenat gjigande të cilat...

“Anija Vlora”, Si silleshin në kushte sekreti absolut raketat nga Kina në Durrës

Nga Mark Brunga Enveri i tha inxhierit: Këto raketa janë blerë me florinjtë e popullit!...

Ilir Ikonomi:, 1920, kur paria e Tiranës, i kërkonte amerikanëve, të merrnin ‘në dorë’...

Nga Ilir Ikonomi Një delegacion i parisë së Tiranës takohet me dy oficerë të Kryqit...

MOS HUMBISNI