“2020 ka qenë bekim në fshehtësi!”- Tayna zgjodhi këto fjalë zemre për ta mbyllur...

0
Tayna vendosi që me rastin e ndërrimit të viteve të uronte fansat nëpërmjet publikimit të disa fotove krah së cilave...

Disa arsye pse trishtohemi pas natës së ndërrimit të viteve

0
Jemi zyrtarisht në vitin 2021. Festimet për Krishtlindje dhe natën e ndërrimit të viteve u mbyllën, ndonëse këtë vit ishin...

Profesorët shqiptarë të Universitetit të Durrësit mbi 5 shekuj më parë

0
Nga Jahja Drancolli, profesor në fakultetin e Filozofisë, Prishtinë Burime që dalin nga arkivat dhe bibliotekat e Kuvendit Françeskan dhe Kuvendit...

Arvareshu – kjo gjuhë ilirike

0
E dini që gjuha arvareshu ishte gjuha protosarde ilirike, një gjuhë sarde paralatine me origjinë pellzgjike (shardane ) e folur...

FILIP SHIROKA , “Kombi qytetërohet me mësimin e gjuhës”

0
Poeti i soneteve të ndryshme, Filip Shiroka, lindi në vitin 1859 në Shkodër dhe u rrit në një mjedis të...

ALBANOPOLISI, Qyteti antik, nuk figuron në asnjë guidë turistike

0
   Qyteti antik i Albanopolisit është lënë në harresë prej dekadash. Ndonëse ndodhet në rrugën nacionale Krujë – Fushë-Krujë, ky...

Marie Logoreci, një kometë nga e kaluara

0
 Për përmasat e saj në interpretim, si aktore e filmit dhe teatrit është shkruar vazhdimisht dhe për këtë është nderuar...

SHPËTIM SHMILI – Një meteor mbresëlënës në kinemanë dhe teatrin shqiptar

0
Shpëtim Shmili mund të konsiderohet si një meteor që shkëlqen në qiellin e një nate mbushur plot me yje. “Gjenitë...

Për Shkodrën e 1845-ës, kur blinte 28 piano dhe 30 violina

0
   Për Sazet (si një nga formacionet muzikore popullore më të spikatura të fundshekullit XIX dhe shek. XX), për sazexhinjtë,...

Për Migjenin…

0
Nga Xhahid Bushati Në vend të hyrjes Gjatë punëve të mia hulumtuese...
error: INFORMACION I RUAJTUR