Aktore

Home KATEGORI Aktore
Bruno Shllaku

Aktori Bruno Shllaku

Bruno Shllaku është një aktor shqiptar, ka lindur në vitin 1956 në Qytetin e Shkodrës. Fillimet e tij artistike do të gjemë që në moshë...
Jul Nenshati

Aktori Jul Nenshati

Jul Nenshati ka lindur në 16 shtator të vitit 1961 në qytetin e Shkodrës. Pas mbarimit të studimeve të larta...
Luftar Paja

Aktori Luftar Paja – “Artist i popullit”

Luftar Paja lindi në Gorishovë të mallakastrës më 1 dhjetor 1941. Pas mbarimit të shkollës së mesme elektrike e pedagogjike në...
Xhemal Broja

Jeta dhe teatri i një ish-komunisti qe u persekutua, aktorit Xhemal Broja

Elsa Demo Gjithë çfarë ruhet në formën e kujtimeve nga Xhemal Broja, ndodhet në një...
Todi Thanasi

Todi Thanasi, aktori i shuar shpejt

Në vitet e para të pas luftës, atëherë kur pak kush e kishte mendjen për shfaqje teatrore dhe jetë kulturore,...
Loro Kovaçi

Aktori i paharruar Loro Kovaçi – (1903-1966)

Loro Kovaçi lindi më 30 gusht të vitit 1903 në Shkodër dhe vdiq më 16 korrik të vitit 1966 në Tiranë. Ishte një ndër aktorët e parë shqiptar dhe per veprimtarinë...
Liza Vorfi

Aktorja Liza Vorfi – (1924-2011)

Liza Vorfi lindi në Gjakovë më 29 nëntor të vitit 1924 është aktore e njohur shqiptare dhe vdiq në Tiranë më 30 janar 2011. Në 1932 familja e saj shpërngulet në Tiranë....
Lec Bushati

Lec Bushati (1923-1996)

Lindi ne Shkoder. Qysh nxenes ne Kolegjin Saverian te qytetit interpretoi ne pjeset Princi i Drishtit dhe Udha. Mbaroi studimet...
Nefail Piraniqi

Aktori i talentuar Nefail Piraniqi – (1940-1996)

Nefail Piraniqi ka lindur në 18 Mars të vitit 1940 në qytetin e Shkodrës. Pasioni i tij për teatrin do...
Elez Kadria

Elez Kadria ” more fund Gjon Fusha” – in memoriam Nga Ylli Pata

Roli i tij emblematik në filmin “Shokët” u kthye në një batutë urbane ku Elez Kadria (I binte shpesh rasti)...

MOS HUMBISNI

error: INFORMACION I RUAJTUR