Ferdinand Radi

Ferdinand Radi (1942-2004)

0
Ferdinand Radi u lind në Durrës, në 29 gusht 1942, në një familje intelektuale. Nandi ishte nipi i Vinçens Prenushit nga nëna, e i Lazër Radit nga babai....

Esma Agolli – 1928-2010

0
Esma Agolli lindi më 1 korrik 1928 në Tiranë. Është një aktore e mirënjohur shqiptare. Ajo ka luajtur shumë role në teatër dhe kinematografi, por rolet që...
Bujar Asqeriu

Bujar Asqeriu – Biografi

0
Bujar Asqeriu lindi më 13 gusht 1956 në Vlorë, Shqipëri. Është një aktor i mirënjohur i skenës dhe ekranit shqiptar. U diplomua si aktor nga Akademia e Arteve në Tiranë dhe...
Bujar Lako

Bujar Lako (1948-2016)

0
Bujar Lako 1948-2016 lindi në Tiranë më vitin 1948. Është një aktor i mirënjohur shqiptar. Karierën si aktor e fillon në Teatrin Kombëtar pas mbarimit të studimeve...
Bujar Kapexhiu

Bujar Kapexhiu – Biografia

0
Bujar Kapexhiu (Lindur më 22 mars 1944 në Tiranë) është regjisor, skenarist dhe aktor i mirënjohur shqiptar. Kapexhiu studioi për aktor në shkollën e lartë...
Aleko Prodani

Aleko Prodani (1942 – 2006)

0
Aleko Prodani (1942 - 2006), është një aktor shqiptar. Thonë se ëndrra e çdo aktori është të vdesë në skenë. Nëse...
Albert Verria

Albert Verria – (3 shtator 1936 – 17 gusht 2015)

0
Albert Verria (Fier, 3 shtator 1936 - 17 gusht 2015). Pasi mbaroi shkollën e mesme bujqësore, gjatë viteve 1956...