fbpx

Art - Kulture

Home KATEGORI Art - Kulture

‘Gabimi i një doktori varroset në tokë kurse gabimi i një mësuesi ecën nëpër...

Thënie të pavdekshme nga Dritëro Agolli: -Gabimi i një doktori varroset në tokë. Gabimi i...

Servete Maçi, mësuesja e shkollës së parë femërore në Tiranë

Në një ditë të shënuar si kjo e sotmja, për të gjithë mësuesit dhe ata që vërtetë punuan...

“Ati ynë që je në qiell, jepna fuqinë të mbajmë gojën mbyllur kur s’kemigjë...

Shkrimtari“Ati ynë që je në qiell, jepna fuqinë të mbajmë gojën mbyllur kur s’kemigjë për të thënë. Falna...

‘Kush hap një shkollë, mbyll një burg’ – Viktor Hygo

Sot shënohet 133 vjetori i hapjes së shkollës së parë shqipe, e cila u hap në vitin 1887...

7 Marsi i mësuesve dhe Mësonjëtores së parë shqipe, 133 VITE NGA KRIJIMI I...

Kjo e shtunë përkon me festën shumë të dashur për shqiptarët, 7 Marsi, e njohur ndryshe si ‘Dita...

7 Mars 1827, lindi Kostandin Kristoforidhi, një nga studiuesit më të shquar Shqiptar të...

Shqipëria sot kremton ditëlindjen e Kostandin Kristoforidhit, një nga studiuesit më të shquar të shekullit të XIX.

Vaçe Zela – Ëndrra ime, 1963

Larg, larg, larg, atje në fshatin timKur e vogël bridhja qysh n'agimFllad i ëmbël, flladi mëngjezorAh, sa fort,...

7 Mars 1939, lindi ylli i këngës Shqiptare, e madhja Vaçe Zela, e kujtojmë...

Vaçe Zela është këngëtare shumë e njohur. Vaçe Zela, artiste e popullit dhe këngëtare me famë të...

Shprehje për mësuesit. Dita e mësuesve, 7 Marsi.

“Teknologjia eshte vetem mjet. Per te bere qe femijet te punojne sebashku dhe te motivohen, mesuesi eshte me...

7 Marsi, Si lindi festa e mësuesit dhe historia e saj

Sot festohet “Dita e Mësuesit”, që na përkujton ditën kur më 7 mars 1887, u hap në Korçë,...

MOS HUMBISNI

error: INFORMACION I RUAJTUR