Art - Kulture

Home KATEGORI Art - Kulture
Tinka Kurti Artiste e Popullit

Tinka Kurti – Artiste e Popullit

Tinka Kurti u lind më 17 dhjetor 1932 në Sarajevë, Bosnje-Hercegovinë. U ngjit për herë të parë në skenë kur ishte...
Opera Traviata 1956 Marie Kraja Kristaq Antoniu

Një nga yjet artit shqiptar, Kristaq Antoniu

Artisti i Popullit Kristaq Antoniu lindi në Bukuresht më 25 dhjetor 1907. Familja e tij ishte nga Korça. Studioi në...
Lasgush Poradeci

Poeti lirik Lasgush Poradeci

Lasgush Poradeci, (Llazar Sotir Gusho) Poet lirik, publicist dhe përkthyes , lindi më 27 dhjetor të vitit 1899 në Pogradec,...
Petrit Llanaj

Aktori dhe regjisori Petrit Llanaj

Petrit Llanaj lindi më 2 Janar 1937 në Vlorë. Kreu studimet universitare në Institutin e Lartë të Arteve në Tiranë...
Gegë Marubi në vitin 1981

Gegë Marubi – i fundit i marubëve të mëdhenj – Nga Qerim Vrioni

Gegë Marubi ishte i treti dhe ndoshta i fundit i yllësisë zulmëmadhe të fotografisë shqiptare me emrin MARUBI, me vlera...
Skender Sallaku

Skënder Sallaku, akrobat, mundës, aktor humorist “Artist i Popullit”

Skënder Sallaku lindi me 25 janar 1935 ne Tiranë dhe vdiq më 11 shkurt 2014 po në Tiranë. E ka nisur...
Agim Qirjaqi

Agim Qirjaqi, një aktor i veçantë

Agim Qirjaqi lindi në Kolonjë në 27 janar 1950. Pas mbarimit të studimeve në Institutin e Lartë të Arteve (Akademinë...
Tish Daija

Tish Daija, Artist i Popullit, Kompozitor, Pedagog.

Ka lindur më 30 janar 1926 në Shkodër. Që i vogël duke qëndruar pranë të atit dhe xhaxhait që ishin...
Ferdinand Deda

Ferdinand Deda, dirigjenti me temperament të zjarrtë

Ferdinant Deda lindi në Peqin më 5 shkurt të vitit 1941. Pasi mbaroi Liceun Artistik në Tiranë në vitin 1959...
Xhevahir Spahiu

Shkrimtari Xhevahir Spahiu

Xhevahir Spahiu, u lind më Malind të Skraparit më 1 mars 1945. Shkollën fillore dhe të mesme i kreu në...

MOS HUMBISNI

error: INFORMACION I RUAJTUR