Art - Kulture

Home KATEGORI Art - Kulture
Vath Koreshi

Vath Koreshi (1936 – 2006)

Vath Koreshi, lindi në Lushnjë në vitin 1936 dhe vdiq në vitin 2006, ishte një shkrimtar i shquar shqitar. Koreshi studioi gjuhën dhe letërsinë në Universitetin e...
Aristotel Stefani

Aristotel Stefani – ( 5 tetor 1931-12 janar 2015 )

Aristotel Stefani Aktor Shqiptar. Aristotel Stefani, Teli siç njihet nga publiku i gjerë artdashës, ka lindur më 5 tetor 1931 në...
Kastriot Çaushi

Aktori Kastriot Çaushi

Kastriot Çaushi lindi në Tepelenë më 1954. Aktor i mirënjohur i kinemasë dhe pedagog i aktrimit. Duke filluar nga viti 1997 është rektor i Akademisë së...
Sotiraq Bratko

Aktori Sotiraq Bratko

Sotiraq Bratko ka lindur në Korçë, më 8 dhjetor 1951, në një familje puntore. Është i martuar me Margarita Bratko(Dino) dhe gëzojnë...
Timo Flloko

Timo Flloko – Artist i merituar

Timoleo Flloko ose Timo siç njihet nga publiku (lindur në Pejë më 26 prill 1948) është një aktor shqiptar. Rjedh nga nje familje Gjirokastrite. Shkollën e mesme e mbaroi...
Vera Zheji

Vera Zheji – Nji nga spikeret e para te Radio Tiranes

Në shkurt të vitit 1948 në mikrofonin e Radio Tiranës nisi të dëgjohej zëri i një vajze. Shquhej, veçanërisht në...
Agim Shuke

Aktori Agim Shuke

Agim Shuke ka lindur në 8 prill të vitit 1942 në qytetin e Kuçovës. Pas mbarimit të studimeve në Institutin e...
Birce Hasko

Aktori Birçe Hasko

Birçe Hasko ka lindur në Dukat të Vlorës në 15 mars 1942 është aktor i njohur shqiptar. Mbas mbarimit të shkollës së mesme...
Mehdi Malkaj

Aktori Mehdi Malkaj

Mehdi Malkaj është lindur në 20 mars të vitit 1952 në qytetin e Memaliajt. Diplomohet në Institutin e Lartë të Arteve...
Elvira Diamanti

Aktorja Elvira Diamanti

Elvira Diamanti është një aktore e mirënjohur shqiptare. U lind në Tirane më 30 nëntor 1962. Aktore e njohur e teatrit dhe kinemasë. Roli i...

MOS HUMBISNI

error: INFORMACION I RUAJTUR