Art - Kulture

Home KATEGORI Art - Kulture

“Thesari i Kamenicës”, gjenden monedha edhe të Kostandinopojës

Rreth viteve të shtatëdhjeta është zbuluar një varr që çoi deri tek zbulimi i një kalaje që sot...

“Kur vuri operën, “Mrika”, Enver Hoxha e përgëzoi dhe i kërkoi edhe për Skënderbeun,...

Publikohet historia e panjohur të Prenk Jakovës me origjinë nga Gjakova por i lindur dhe i rritur në...

Irma Libohova – Zgjodha njerinë, 1983

Kur isha vajz' e regjithmonë enderrojapër djalin timsesi do t'ishte, E doja t'ishtenjë djal' i...

Fytyrë e dashurisë

Nga: Eglantina Mandija Në Korçë janë të zakonshme familjet që kanë pasur nga dy apo...

KËSHILLAT E VLEFSHME TË NJË DIJETARI, “Shqiptarët janë peng të…, … askush nuk çan...

Shqiptarët janë peng të mendimeve shterpe politike dhe të atyre që pa kurrfarë site, u japin krahë mendimeve...

Minella Borova, artisti që s’e braktisi teatrin as në Argjentinën e largët

Nga Juela Meçani Rruga Korçë-Ersekë Minella Borova u shua 7 vite...

Ah sa e donin, e pelqenin, qanin për të edhe burrat shqiptarë, “Zhadja” rikthehet...

Atëherë, mbërtheu pas ekranit të madh e të vogël. E qanin burra e gra sa herë vihej...

‘Paraja njerin’ e mundon, e bije ndë balt’ e rrëzon’

Poezi nga Hasan Zyko Kamberi Për para njeriu hyn ndë rrushtpër para rrihetë me grushtpër...

Po rikthehen ‘Friends’

Ribashkimi i “Friends” është përfolur gjatë, mirëpo zërave u ka ardhur fundi pasiqë një episod i ri po...

22 Shkurt 1947, lindi në Korçë aktori i mirënjohur Minella Borova (1947-2013), e kujtojmë...

Minella Borova (Korçë, 22 shkurt 1947 - Buenos Aires, 30 qershor 2013) ka qenë aktor, pedagog dhe poet...

MOS HUMBISNI

error: INFORMACION I RUAJTUR