fbpx

Art - Kulture

Home KATEGORI Art - Kulture

Liljana Cingu – “Mjeshter i Madh”

Liljana Cingu valltare e njohur e Ansamblit Kombëtar të Këngëve dhe Valleve Popullore. Nderuar nga presidenti shqiptar me urdhrin "Mjeshtër i...
Plage te vjetra

Plagë të vjetra – Permbajtja dhe rolet

Filmi "Plagë të vjetra". Regjia: Dhimitër Anagnosti, Skenari: Dhimitër Anagnosti, Producent: Shqipëria e Re, Muzika: Ismail Balla Gjini një plak malësor shtrohet...
Merkur Bozgo

Aktori Mërkur Bozgo

Merkur Bozgo është një aktro shqiptar. Mërkur Bozgo ka lindur në 24 Mars të vitit 1937 në qytetin e Gjirokastrës. Në...
Elida Janushi

Aktorja Elida Janushi

Elida Janushi është aktore shqiptare. U lind më 1 gusht 1953 në Devoll. Aktore e TK-së, në kinematografi interpretoi disa role të rëndësishme duke filluar...
Roza Anagnosti

Aktorja Roza Anagnosti – “Artiste e Merituar”

Roza Anagnosti lindi më 27 tetor 1943 në Tiranë, Shqipëri, aktore e shquar e Teatrit Kombëtar dhe kinematografisë, bashkëshorte e regjisorit po ashtu mjaft të njohur Dhimitër...
Tonin Ujka

Aktori dhe regjizori Tonin UJka – (1940-2008)

Tonin Ujka, 65-vjeçar, ka punuar pranë këtij teatri si aktor që nga vitet ‘60-të e deri në fillim të viteve...
Andrea Skanjeti

Andrea Skanjeti, dramaturgu shkodran

Andrea Skanjeti regjisor, dramaturg, Artist i Popullit / U lind në Shkodër në vitin 1906. Në qytetin e lindjes mori edhe...
Mihal Luarasi

Regjizori Mihal Luarasi

Mihal Luarasi lindi më 16 shtator të vitit 1929 në Korçë është regjisor i njohur shqiptar. Shkollën e mesme e kreu në liceun artistik "Jordan Misja" në Tiranë, ndërsa studimet e...
Gjeneral Gramafoni

Gjeneral Gramafoni – Permbajtja dhe rolet

Filmi Gjeneral Gramafoni prodhim i vitit 1978. Regjisor: Viktor Gjika, Skenari: Vath Koreshi, Producent: Shqipëria e Re, Muzika: Aleksandër Peçi. Përmbajtja e filmit Në mesin e viteve ’30 fillon...

Kolë Idromeno, i pari i tragjedisë së pikturës realiste shqiptare

Eleni Laperi Dy fjalë sot për Nikolla Idromenon, i cili u lind 157 vjet më parë, në 15 gusht të vitit...

MOS HUMBISNI

error: INFORMACION I RUAJTUR