Art - Kulture

Home KATEGORI Art - Kulture
Zef Deda

Aktori humorit Shkodran, Zef Deda

Zef Deda është një nga komedianët më të mirë të Shqiperisë, i cilësuar edhe si Charlie Chaplin i Shqiperisë ....
Yllka Mujo

Aktorja Yllka Mujo

Yllka Mujo, lindi në Tiranë në vitin 1953. Mbaroi për kanto në Liceun Artistik dhe më pas për aktore në...
Xhevdet Ferri

Aktori Xhevdet Ferri

Xhevdet Ferri, lindi në Durrës, më 26 nëntor 1960, është aktor shqiptar, bashkëshort i aktores Rozeta Ferri me të cilën...
Violeta Manushi

Violeta Manushi – (1926-2007)

Violeta Manushi lindi më 6 mars 1926 në Korçë. Vdiq me 27 Korrik 2007 në Tiranë. Ajo ishte një nga...
Vitore Nino

Vitore Nino – (1924-2007)

Vitore Nino (Ujka) ka lindur në vitin 1924 në qytetin e Shkodrës. Pasi mbaron Institutin Pedagogjik fillon punë si mësuese...
Viktor Zhusti

Aktori Viktor Zhusti

Viktor Zhusti lindi më 8 dhjetor të vitit 1942 në Athinë - Greqi. Ka luajtur shumë role dhe përpara viteve...
Viktor Bruçeti

Viktor Bruçeti – 1938-2010

Viktor Bruçeti, aktor i teatrit dhe kinematografisë, Artist i Merituar. Lindi në Shkodër, më 26 shkurt 1938. Studimet e larta...
Ndrek Prela

Ndrek Prela (20 mars 1920 Tivar – 14 tetor 2011 Shkodër)

Ndrek Prela ka lindur më 20 mars 1920 në Tivar të Malit të Zi, në një familje shqiptare. Ai e...
Muharrem Hoxha

Muharrem Hoxha aktori brilant i estrades Durresit

Muharrem Hoxha është aktor komik shqiptar nga qyteti i Durrësit lindur me 18 janar 1954. Ka punuar për një periudhë...
Muhamet Sherri

Muhamet Sherri – “Xha Kosta”

Muhamet Sherri (lindi më 1948, Fier) aktor shqiptar me prejardhje çame nga Shqipëria. Sherri "Xha Kosta" është pjesëtarë i trupës...

MOS HUMBISNI

error: INFORMACION I RUAJTUR