Luan Zhegu – Kudo je ti, 1987

0
Kudo ku je ti Në një dritëz që shkëlqendhe në notat e një këngenë një...

Ti dhe Hëna – Ismail Kadare

0
Kësaj nate me hënë të vjeshtësDola fushës të bredh kuturuRetë shtuhen me vrap pa reshturHëna duket aty-këtu

28 Janar 1936, lindi Ismail Kadare, gjeniu i letrave shqipe, i urojmë jetë të...

0
Ismail Kadare është shkrimtar dhe autor këngësh shumë i njohur. Ismail Kadare u lind në Gjirokastër, ku përfundoi...

Tek prisnim të piqeshin kushtet, na u kalbën dëshirat

0
Faik Konica ishte intelektual i papërsëritshëm shqiptar, dëshmi janë edhe thëniet e mëposhtme, që u mblodhën, u përkthyen...

Historia që fshihet pas këtij momenti ikonik

0
Një mbrëmje në Mahnatan më 1954, një fustan i bardhë fildishi bëri histori kinematografike kur një fllad i...

Peter Bici si legjendë e skenës underground të skejtbordit në Amerikë

0
Pak prej jush mund të dinë se kush është Peter Bici, e kjo për faktin se tashmë...

Justina Aliaj kthehet në skenë… për një peng

0
Këngëtarja e afirmuar, njëkohësisht akore e njohur, Justina Aliaj, është bërë pjesë e “Festës së Këngës Shqiptare” ose...

Madhështia e njeriut nuk bazohet në pasuri dhe forcë, por në karakter dhe mirësi...

0
Anna Frank është vajza që vdiq në vitin 1945 në kampin e përqendrimit Bergen-Belsen, në Gjermani. Ajo u...

Pazari i Krujës, thesar historik – Nga Anjeza Bojku

0
Pazari i Krujës, thesar historik Sa herë që kam vajtur në shqipëri kam ndaluar në Krujë dhe jam...

Teatri Kombëtar kujton sot ditën e lindjes të aktorit të madh, Agim Qirjaqi

0
TEATRI KOMBËTAR KUJTON SOT DITËN E LINDJES TË AKTORIT TË MADH, Z. AGIM QIRJAQI. Agim...
error: INFORMACION I RUAJTUR