KURIOZITETE

Home KATEGORI KURIOZITETE

“New York Times”, Zbulohen 22 amfora antike në brigjet shqiptare

Në detin Jon, në afërsi të brigjeve shqiptare, janë gjetur amfora antike, të paktën 2 500-vjeçare që mund...

PADITET NË FRANCË GJELI “KËNGËTAR”

Banorët e një fshati në Francë, kanë arritur deri aty sa të padisin një gjel, për faktin se...

Shqiptari që kërkonte nuse amerikane!

Shqiptari që kërkonte nuse amerikane! (foto e viteve 1919-1920) Në qendër të fotos është një...

“KOMBËTARJA” E PARË SHQIPTARE E FUTBOLLIT

Ishin vitet '20. Këta fëmijë të vuajtur nuk dinin se ç'ishte loja me top e mbase edhe vetë...

Kostumi i qendisur ne ar i Prenk Bibe Dodes

Kostumi i qendisur ne ar i Prenk Bibe Dodes, prijesit te Mirdites, i cili iu dhurua Stalinit ne...

Teqeja e Qesarakës si urë mes islamit dhe ortodoksisë.

Teqeja e Qesarakës është nje nga vendet me pelegrinazh me të madh pas Mekamit të Gjonçit në krahinën...

SHQIPËRIA DHE SHQIPTARËT – LIGJËRATË e mbajtur në Klubin e Kulturës së Palermos më...

Nga botimet ZENIT vjen ne shqip trajtesa “SHQIPERIA DHE SHQIPTARET” e autorit GAETANO PETROTTA, perkthyer nga Qemal Velija....

Të veçantat që kishte pasaporta në kohën e Ahmet Zogut

Pasaporta shqiptare në kohën e mbretit Zog, ka patur disa veçori që sot nuk janë më.

MISTERET E ISHULLIT SAZAN

Emri i Ishullit të Sazanit përmendet që në kohërat antike, duke filluar nga shekulli i VI p.e.s....

Konjaku Korça, pija e famshme dhe legjenda e Kondakçiut

Etiketohej konjaku Ekstra. Por tregojnë se më shumë se gjysëm shekulli më parë, në Tiranë klientët e...

MOS HUMBISNI