Njerez

Home KATEGORI Njerez

Hir i hyjt i malcores, delikatesa dhe ndrojtja, fisnikëria dhe bukuria e traditës

Delikatesë, ndrojtje, hir dhe një shprehje që platitet në ëndjen që e përshkon. Ajo vështron përmes një padurimi...

Pëllumb Vinca, zëri origjinal i një tradite të pasur vlerash artistike

Një emër për të cilin do të desha të shkruaja dy fjalë është poeti dhe këngëtari nga malësia,...

Odhise Paskali, skulptori që skaliti historinë e shqiptarëve në vepër pavdekësie

Odhise Paskali lindi në në fshatin Kozhan, Përmet më 22 Dhjetor 1903. “Artisti i Popullit”, Odhise Paskali mund...

‘Ju nuk jeni bagëti, ju jeni njerëz dhe ju, njerëzit, keni pushtetin’

Ai i Charlie Chaplin në filmin “Diktatori i Madh”, është padyshim një prej fjalimeve më brilantë të historisë së...

“Në vendin tonë njerëzit e mëdhenj dalkan me aq shumësi sa preshët dhe lakrat”

Nga: Faik Konica (Revista “Albania”, nr. 8, viti 10, gusht 1906) Në Toskëri quajnë ‘njerëz...

Të dashurës, Adele

Nga: Victor Hugo (3 janar 1820) Disa fjalë nga ti, Adela ime e dashur, prapë...

Zija Çela, misionar i një pune të pakryer…

Nga Luan Rama ( Dedikim në ditën e lindjes së shkrimtarit) Në...

MESAZHI I PAPA FRANÇESKUT “Duajeni njëri-tjetrin, mos i shkoni dëm këto ditë”

Nga Vatikani, Papë Françesku ka përcjellë mesazhe shumë të rëndësishme për botën. Edhe pse të dielën, sheshi “Shën...

Karantina dhe libri

Nga Bajram Peçi – Atë që është i renditur në krye të zinxhirit ushqimor, homo...

Jolanda Onsmalliu Koçi shkencëtarja e parë shqiptare në fushën e epidemiologjisë

Kujtesa për figura të shquara të mjekësisë shqiptare është materializuar në librat aq të çmueshëm të Profesor...

MOS HUMBISNI

error: INFORMACION I RUAJTUR