Trishtimi i Greta Garbos, ylli i Hollivudit që nuk buzëqeshte kurrë.

0
36 letrat që shtëpia e ankandeve Sothesby do të nxjerrë në ankand dëshmojnë hidhërimin e padurueshëm të divës, ashtu si...

Mesazhi kuptimplotë, që Rocky Balboa i dha të birit

0
“Nuk do ta besosh këtë gjë, por ti ishe sa pëllëmba ime dikur. Unë të ngrija dhe i thoja mamasë...

Përse i ka munguar skenës aktorja Jetmira Dusha?

0
Ajo njihet si aktore e roleve joprotagoniste e megjithatë ia ka dalë të spikasi në kujtesën e të gjithëve falë...

Dashuri në kohën e serenatave

0
Nga serenatat te emoji , nga dashuria si përkushtim dhe sakrificë, në dashurinë virtuale, dy botë paralele të dy kohëve...

Sela, njeriu i veprave të mëdha dhe i një pensioni qesharak

0
Dikur në kohët e mëparshme, kur duhej të bëhej një punë e vështirë thoshin se kjo punë do gegë. Gegët...

Adrienne Rich: Ja se si marrëdhëniet përsosin të vërtetat tona.

0
Nga poezia nxitëse deri në mençurinë e saj të përjetshme për dashurinë, humbjen dhe kreativitetin, poetja e dashur dhe feministja...

Erih Maria Remark: “Ego te absolvo!” (Unë të liroj nga mëkatet).

0
“Të falësh vërtet, do të thotë, ta marrësh e ta pranosh tjetrin ashtu siç është- por jo t’i kërkosh pendesë...

Franz Kafka: “Njëzet vjet më i mjerë”

0
Kafka u lind në një familje hebreje, gjermano-folëse të klasës së mesme, në Pragë. Shkrimtari, pjesa më e madhe e...

Dostojevski: Çfarë të bëjë romancieri me njerëzit ordinerë?

0
“Ka njerëz, për të cilët vështirë është të thuash ndonjë gjë të tillë, që t’i përfaqësojë njëherazi dhe tërësisht në...

Rusoi, ky romantik në Evropën e arsyes

0
Zhan Zhak Rusoi lindi në Gjenevë, më 1712. E ëma vdiq pak ditë pas lindjes së tij dhe i ati,...
error: INFORMACION I RUAJTUR