Opinion

Home KATEGORI Opinion

MESAZHI I PAPA FRANÇESKUT “Duajeni njëri-tjetrin, mos i shkoni dëm këto ditë”

Nga Vatikani, Papë Françesku ka përcjellë mesazhe shumë të rëndësishme për botën. Edhe pse të dielën, sheshi “Shën...

Karantina dhe libri

Nga Bajram Peçi – Atë që është i renditur në krye të zinxhirit ushqimor, homo...

Jolanda Onsmalliu Koçi shkencëtarja e parë shqiptare në fushën e epidemiologjisë

Kujtesa për figura të shquara të mjekësisë shqiptare është materializuar në librat aq të çmueshëm të Profesor...

Piri, Epiri, Gjergj Kastrioti Prijësi i Albanias dhe Epirit

Nga Saimir Lolja – Piri ishte një qytezë malore që nga lashtësia e tej largët...

Të flasësh për Gjon Karmën

Nga Xhahid Bushati (Aktori model dhe studiuesi i artit paraprofesionist skenik) Ese...

Shkodra, a mbretnon ende n’zotnimet e kryenaltsisë?!

Nga Albert Vataj Shkodra, a mundet me ken ma, ai za zotnimesh kumbuse e...

Burri që priti në kullën e tij Bajram Currin

Ndue Mardoçi, me porosi të mikut të tij Abat Prend Doçit, në muajin Nëntor të vitit 1908,...

18 Mars 1915, lindi aktori i talentuar Shkodran Gjon Karma, e kujtojmë me respekt

Gjon Karma lindi në Shkodër më 18 mars të vitit 1915.

Vite të shkrira dhe gjenerata të thinjura

SI LINDI SHPREHJA "BORA E PARVJEME" ? Kështu dukëshin dimrat e fëmjërisë tonë në Prishtinën...

Aktorja e parë dhe zonja e fundit

Aktorja e parë shqiptare lindi para njeqind vjetesh. Myzafere Gjinali u lind në Turqi (Çanakale) në vitin 1917....

MOS HUMBISNI

error: INFORMACION I RUAJTUR