KATEGORI

Home KATEGORI
Komisari Drites

Komisari i dritës – Permbajtja dhe rolet

Filmi "Komisari i Dritës" u prodhuar 1966 nga regjisori Dhimitër Anagnosti dhe Viktor Gjika, Skenari: Llazar Siliqi, Producent: Shqipëria e re, Muzika: Tish Daija. Përmbajtja e filmit Çlirimi e gjeti Shqipërinë në padije...
Todi Thanasi

Todi Thanasi, aktori i shuar shpejt

Në vitet e para të pas luftës, atëherë kur pak kush e kishte mendjen për shfaqje teatrore dhe jetë kulturore,...
Loro Kovaçi

Aktori i paharruar Loro Kovaçi – (1903-1966)

Loro Kovaçi lindi më 30 gusht të vitit 1903 në Shkodër dhe vdiq më 16 korrik të vitit 1966 në Tiranë. Ishte një ndër aktorët e parë shqiptar dhe per veprimtarinë...
Liza Vorfi

Aktorja Liza Vorfi – (1924-2011)

Liza Vorfi lindi në Gjakovë më 29 nëntor të vitit 1924 është aktore e njohur shqiptare dhe vdiq në Tiranë më 30 janar 2011. Në 1932 familja e saj shpërngulet në Tiranë....
Aferdita Zonja

Afërdita Zonja (Laçi)-Kanarina e kenges.

Shkruan:Pierre-Pandeli SIMSIA Shumëkush e kanë quajtur kanarina e këngës shqiptare, shumëkush e quajnë zëbilbili, shumëkush e quan… Dhe ajo vazhdon të...
Lec Bushati

Lec Bushati (1923-1996)

Lindi ne Shkoder. Qysh nxenes ne Kolegjin Saverian te qytetit interpretoi ne pjeset Princi i Drishtit dhe Udha. Mbaroi studimet...
Nefail Piraniqi

Aktori i talentuar Nefail Piraniqi – (1940-1996)

Nefail Piraniqi ka lindur në 18 Mars të vitit 1940 në qytetin e Shkodrës. Pasioni i tij për teatrin do...
Elez Kadria

Elez Kadria ” more fund Gjon Fusha” – in memoriam Nga Ylli Pata

Roli i tij emblematik në filmin “Shokët” u kthye në një batutë urbane ku Elez Kadria (I binte shpesh rasti)...
Apasionata

Apasionata – Permbajtja dhe rolet

Apasionata është film artistik i metrazhit të gjatë i prodhuar nga Kinostudioja Shqipëria e Re në vitin 1983. Regjinë e kanë bërë Kristaq Mitro në bashkëpunim me Ibrahim...
Matilda Makoci

Aktorja e talentuar, Matilda Makoçi

Matilda Makoçi është një aktore shqiptare. Ka lindur në kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranë, më 19 prill 1963. Mbaroi Institutin e Lartë të Arteve në vitin 1985, në...

MOS HUMBISNI

error: INFORMACION I RUAJTUR