Poezi

Home KATEGORI Poezi

A mos vjen nga Shqipëria, Eni vjen pej Çamërie, me këto milëra fjalë e...

Vargje, ku përshkruhen madhërishëm krahinat e të gjitha trojeve shqiptare. 27.al i kthehet shpesh figurave të mëdha të kombit shqiptar...

Çatia e vjetër – Dritëro Agolli

Poezi nga Dritëro Agolli Ky dimër do ketë shira dhe erëra shumë,Këtë e ndiej se...

Në qoftë se… – Ismail Kadare

Poezi e shkruar nga Ismail Kadare. Në qoftë se mes vargjesh edhe strofash,Do të dalin...

Të jesh me ty – Xhevahir Spahiu

Poezi nga Xhevahir Spahiu Të prekësh heshtjen tënde siç prek një send, të shohësh thellë në...

Për ty, me Zotin flas – Ali Asllani

Nga Ali Asllani Ti përhera në shtëpidhe përhera puth e pi Pi...

Për një d-ë që ti s’e vë, fjala derë, bëhet erë, dhe shtëpia ngel...

Poezi për fëmijë nga Tasim Gjokutaj. Me rrëmujë detyrati bëri Besniku,la fletoren hapurdhe në lojë...

Të dashurës, poezi arbëreshe – nga Francesco Crispi

Nga Francesco Crispi Nik KRIE-SHPISË Bukuria tij të nxijti sitë e...

VARGJE PER MUSINENE, – Nga Bernard KOKALARI

VARGJE PER MUSINENE Nga Bernard KOKALARI Bernard KOKALARI

O Shqypnî e mjerë Shqypnija, -Ndre Mjeda

 Mjeshtri i poezisë dhe fjalës shqipe, Ndre Mjeda lindi në Shkodër nga i ati Jakë Zefi (Kryeziu) dhe...

KU PO SHKON NËNA SHQIPËRI – Agim Doçi

Shkuan shekuj e shkuan moteendé sot nuk din nga shkon.Fat, keqsitë e kësaj BoteNë Shqypni veç i takon.

MOS HUMBISNI

error: INFORMACION I RUAJTUR