Televizion

Home KATEGORI Televizion
Mihal Luarasi

Gjigandi i regjizures shqiptare Mihal Luarasi

Mihal Luarasi lindi më 16 shtator të vitit 1929 në Korçë është regjisor i njohur shqiptar. Shkollën e mesme e kreu në liceun artistik "Jordan Misja" në Tiranë, ndërsa studimet e...
Nga inçizimi i emisionit për shqiptarët jashtë atdheut, në një nga studiot e radios

Gazetaret e Radio Televizionit dhe TVSH nder vite !!

Si kemi qene ! Disa nga gazetaret me te spikatur te televizionit shteteror, siglat e programeve te RTVSH-se . Sigla...
Radiostacioni

Radiostacioni – Përmbajtja dhe aktorët

Filmi "Radiostacioni" është prodhuar nga Kinostudio "Shqipëria Sot" në vitin 1979. Regjia: Rikard Ljarja, Skenari: Ismail Kadare, Producent: Shqipëria e re, Muzika: Zef Çoba. Përmbajtja e filmit Ekranizim i...
Margarita Xhepa

Margarita Xhepa, ikona e skenës shqiptare

Të thuash e të përmendësh emrin “Margarita Xhepa” i ke thënë të gjitha. Margaria është burimi i një cilësise të...

Qortimet e vjeshtës – Përmbajtja dhe rolet

Filmi "Qortimet e vjeshtës" prodhim i vitit 1981. Regjia: Kristaq Dhamo, Skenari: Peçi Dado, K. Dhamo, Producent: Shqipëria e Re , Muzika: Limoz Disdari. Përmbajtja e filmit Vitet...

Zonja nga qyteti – Përmbajtja dhe rolet

Zonja nga qyteti është një film komedi xhiruar në Shqipëri nga regjisori Piro Milkani i vitit 1976. Skenari: Ruzhdi Pulaha, Producent: Shqipëria e re, Muzika: Agim Krajka. Përmbajtja: Vendimi i...
Zevendesi i Grave

Zëvendësi i grave – Përmbajtja dhe rolet

Zëvendësi i grave është film kinematografik shqipetar, prodhim i vitit 1987. Regjia: Fehmi Hoshafi, Skenari: Kastriot Mahilaj, Producent: Shqipëria e re , Muzika: Agim Krajka. Përmbajtja e filmit Lisimaku vazhdimisht...
Ëndërr për një karrige

Ëndërr për një karrige – Përmbajtja dhe rolet

Filmi "Ëndërr për një karrige" prodhim i vitit 1984. Regjia: Fehmi Hoshafi, Skenari: Gjikë Kurtiqi, Producent: Shqipëria e re , Muzika:...
Njerez ne rryme

Njerëz në rrymë – Përmbajtja dhe rolet

Filmi "Njerëz në rrymë" është prodhuar nga Kinostudio "Shqipëria e Re" në vitin 1989, bazuar në romanin me titull Të gjithë lumenjt rrjedhin të shkrimtarit Teodor...
Detyre e posacme

Detyrë e posaçme – Përmbjatja dhe rolet

Detyrë e posaçme është një film shqiptar i prodhuar në Shqipëri në vitin 1963. Regjia: Kristaq Dhamo, Skenari: Safet Kurti, Producent: Shqipëria e re, Muzika: Pjetër Gaci. Përmbajtja e...

MOS HUMBISNI

error: INFORMACION I RUAJTUR