KOMUNIZEM

Home KOMUNIZEM

Këpucari që krijoi sandalet për t’i hyrë në zemër petroninses, ajo ishte karta ime...

Ka gjithmonë një arsye a një histori pas të gjitha punëve që bëjmë. Pavarësisht si kanë ecur ngjarjet gjatë...

Kur u nda nga jeta Enver Hoxha – Nga Hysen Sinani

Hysen Sinani isha i huaj në Lidhjen e Shkrimtarëve Ishte...

Rrëfimi i rrallë, Po hyre ti në ambasadë unë do mbyllem në shpellë, debatet...

Kush më mirë se shoqja e tij e zemrës, mund t’ia njihte se, kretet Dritëro Agollit. Ndodhte që...

Anglezi që provoi t’i bashkonte, ballistët me partizanët

Kolonel-lejtnant Neil Loudon Desmond McLean, i njohur si Billy McLean, ishte oficeri i zbulimit i dërguar në Shqipëri...

Te faleminderit Vella… dhe u largua per te mos ta pare me ne jeten...

Nga Pirro Minella Millona Nuk e di pse mu kujtua ky episod, ndodhur diku ne...

Regjisori që e çuan të punojë si traktorist

Mit’hat Fagu rrëfen rrugëtimin e tij artistik në ish-Kinostudion “Shipëria e re”. Një udhëtim në kinematografi, në të...

Nga Piro Milkani rrëfimi Kitara kineze, nga vepra E pabesueshme, por e vërtetë

Kur u ktheva përfundimisht në Shqipëri përveç vapës se madhe të korrikut të vitit 1961 edhe gazetat i...

1969, Enver Hoxha, Mihal Duri ishte pak anarkist

Nga Kastriot Dervishi Rezerva ndaj Mihal Durit ka pasur edhe vetë Enver Hoxha. në raportin...

1953, Do rrëzonin Enverin, fotografia e parë e partizanëve Titistë

“Paris-presse” ka botuar, të premten e 20 marsit 1953, në ballinë, një shkrim në lidhje me historinë e...

Enver Hoxha – shitësi i duhanit dhe drejtuesi komunist i kategorisë së katërt

Nga: Dashnor Kaloçi Gjatë gjithë periudhës që Sadik Premtja qëndroi në Francë, prej vitit 1946...

MOS HUMBISNI

error: INFORMACION I RUAJTUR