NA ISHTE DIKUR

Home NA ISHTE DIKUR

“Si kishe dhënë vajzën sekretarit të partisë apo nuk kishte…”- Si shpalleshe kulak në...

Të shpalleshe kulak gjatë regjimit komunist në Shqipëri, do të thoshte të shkatërroheshe ekonomikisht, por edhe të dënoheshe...

Wilson Kokalari dhe Apollo 11

Si sot 50 vjet më parë, qindramijëra sy në të gjithë botën do të ndiqnin me ankth,...

Papa Gjon Pali, kur zbriti nga avioni në tokën shqiptare, Prill 1993

Dita historike e paharrueshme e 25 prillit të vitit 1993, ishte Ditë e Bekuar prej Zotit për Shqipërinë,...

4 ura të ndërtuara nga italianët në vitet ’30

Nga Kozma Borova 4 ura te ndertuara nga italianet ne vitet 30 qe kane afersisht...

Tiranë, 5 prill 1961, “Mehmet Shehu, letër Traktatit të Varshavës, Bazën e Vlorës s’do...

HISTORI/ “Albanian Free Press” publikon dokumente autentike nga arkivat e Traktatit të Varshavës, rreth krisjes së marrëdhënieve mes...

Ekipi model, kur dikur Shqipëria provonte sukseset më të mëdha

Nga Aranit Muraci Kur të shkon mendja tek volejbolli i femrave në Shqipëri, të vjen...

Historia e hidhur e familjes së Eqrem bej Vlorës

Ministër i Jashtëm, Ministër i Kulturës, Ministër i Tokave të Lirueme, ambasador i Shqipërisë në Londër dhe në...

TË PATHËNAT E BUNKERËVE TË ENVERIT

Sekretari i Mehmet Shehut: Fortifikimi, arma e fortë që i duhej ushtrisë INTERVISTA/ Flet ish-zyrtari i lartë i...

Mjeku francez, Përse Enveri nuk i hapte kufijtë e Shqipërisë?, Ma tregoi vetë sekretin

INTERVISTA/Flet Hasan Luçi, ish-zbulues politik i Shqipërisë në Francë: Kur vdiq Enveri, profesori dhe mjeku francez, Pol Miliez dha...

Kujtimet e mia për ish-Kryeministrin, “Adil Çarçani, flori ishte dhe flori mbeti”

Një portret për ish-Kryeministrin, ish luftëtarin e shquar antifashist, Adil Çarçani, që neofashistët e sotëm e konsiderojnë “kri,...

MOS HUMBISNI