Personazh

Home Personazh

Zija Çela, misionar i një pune të pakryer…

Nga Luan Rama ( Dedikim në ditën e lindjes së shkrimtarit) Në...

Jolanda Onsmalliu Koçi shkencëtarja e parë shqiptare në fushën e epidemiologjisë

Kujtesa për figura të shquara të mjekësisë shqiptare është materializuar në librat aq të çmueshëm të Profesor...

Të flasësh për Gjon Karmën

Nga Xhahid Bushati (Aktori model dhe studiuesi i artit paraprofesionist skenik) Ese...

Kur PPSH-ja mbante Pleniumin e 11–të për “shërbimin shëndetësor dhe higjenën”, pas epidemisë së...

Memorie.al publikon një dokument arkivor të nxjerrë nga fondi i ish-Komitetit Qëndror të PPSH-së, ku bëhet fjalë për Pleniumin...

Mahir Domi, kollosi i letrave shqipe i diplomuar në Grenoble, që në moshën 9...

Dashnor Kaloçi Memorie.al publikon historinë e panjohur të profesor Mahir Domit me origjinë nga qyteti i...

Burri që priti në kullën e tij Bajram Currin

Ndue Mardoçi, me porosi të mikut të tij Abat Prend Doçit, në muajin Nëntor të vitit 1908,...

18 Mars 1915, lindi aktori i talentuar Shkodran Gjon Karma, e kujtojmë me respekt

Gjon Karma lindi në Shkodër më 18 mars të vitit 1915.

Rugova nën lupën e sigurimit

Rreth vitit 1970 pushteti jugosllav filloi të lejojë vizitat të intelektualëve kosovarë në Shqipëri. Edhe nga Shqipëria filluan...

Një vit pa bylbylin e këngës Shkodrane, Shyqyri Alushi, e kujtojmë me respekt

Shyqyri Alushi është këngëtar i njohur. Këngëtar i shquar i ahengut dhe këngës popullore qytetare shkodrane në...

“Ne të gjithë do të ndahemi nga jeta një ditë, Objektivi nuk është jeta...

“Kur vendosa të bëhesha një këngëtare, mamaja ime më paralajmëroi se do të qëndroja e vetme për mjaft...

MOS HUMBISNI

error: INFORMACION I RUAJTUR