Dhurata jonë për 70-vjetorin e Enverit, një patate 2kg

0
Pëllumb Çuni Shpërblimi që më dha ndërmarrja: Një lopatë dhe tri dekorata

Thënie nga Gjergj Fishta:, Më dhemb kryet nga njato parla-parla të parlamentarëve, – dokrra...

0
Cilësohet poet kombëtar e njihet edhe si Homeri shqiptar. Gjergj Fishta (23 dhjetor 1871 – 30 dhjetor 1940),...

GJASHTË JAVË NË SHQIPËRI – Shënime udhëtimi – Në Elbasan Nga Mit’hat Frashëri

0
22 gusht 1909 Sot mblidhemi në shkollën greqisht, shkollën e kalasë: pas konstitucionit në këtë shkollë klubi ka vënë një mësonjës...

“Do iki të bëj filmin”, si e “gënjeu” regjisori i ndjerë familjen, gunga në...

0
Regjisori i ndjerë Gjergj Xhuvani që ndërroi jetë mesditën e sotme e kishte mbajtur të fshehtë gjendjen shëndetësore...
Fadil Kujovska

Fadil Kujovska, krijuesi i madh i karaktereve skenike

0
Një emër i cili ka lënë gjurmë në memorjen e popullit shqiptar. Ai është Fadil Kujovska, aktori i njohur i...

Mehdi Malkaj: Ju rrëfej jetën time tragjike por të lumtur

0
Nga Juela Mecani (pjesa 1 / arkiva Albanian Free Press) Kur flet...

Mbi 5 dekada në rol, Tropoja vlerëson Reshat Arbanën

0
Për rolet e tij kinematografike e teatrore mbi 5 dekada dhe portretizimin e karaktereve më të spikatura të...

Lord Bajron me kostum shqiptar, Çfarë i tha Pashai djaloshit fisnik

0
Shkrimtari i njohur dhe i dashur për shqiptarët, Xhorxh Bajron, lindi në Londër më 22 janar 1788 në...

Pashallëku i Janinës, Aliu largpamës synonte Amerikën

0
Nga Auron Tare Për vite me radhë, në arkivën time personale mbaj një dokument shumë...

Kur Enveri duartrokiste Vaçe Zelën

0
Nga Naun Kule Ulur mes sekretarit të parë dhe kryetarit të komitetit ekzekutiv të rrethit,...