Personazh

Home Personazh

Sabiha Kasimati Zëri që u shua në mesnatë

Fatmira Nikolli – Kur më 1927, në moshën 15-vjeçare, Sabiha Kasimati vinte për herë të parë në atdhe, nuk e...

Luçie Miloti, ‘Bilbili i Ballkanit’ që ia kushtoi jetën muzikës

Luçie Miloti lindi më 11 maj 1930 në Shkodër. Këngëtarja e njohur erdhi nga një familje me tradita muzikore. Doli në...

Letra emocionuese e Abraham Lincolnit, për mësuesin e të birit

“Mësues i nderuar, Djali im nis shkollën sot. Do të jetë gjithçka e çuditshme dhe e re për të për disa...

Mrekullitë që e bënë Nënë Terezën një Shenjtore

Nga Sara Kettle Nënë Tereza, e kaloi pjesën më të madhe të jetës së saj, duke iu shërbyer të sëmurëve dhe...

Në kujtim të mësueses sime të parë të violinës

Duhet të jetë një dhimbje shumë e madhe kur nga jeta ndahet mësuesi i parë me të cilin lidhet një...

Zef Zorba/ Trinia e shenjtë e poetëve të ndaluar në fletoret e harruara të...

Nga Fatmira Nikolli Ajo që dinit ju për mua s’qe tjetër gjë veç shërbetosje, ajo gunë që mbështjell shortin tonë njerëzor. E mbase coha...

Ish-oficerja komuniste: Si i zbusja femrat e llastuara në zbor

Sistemi komunist investoi shuma të mëdha financiare për jetën ushtarake dhe edukimin shpirtëror luftarak të femrave, beqare apo të martuara,...

Si nisi armiqësia mes Ahmet Zogut dhe Enver Hoxhës..

Zbardhen detajet e karrierës së Enver Hoxhës. Historianiamerikan James S O’Donnel, ka treguar në librin e tij detaje sa i...

7 MARS 1939, si sot 80 vjet më parë lindi PANAJOT PANO

Historia e Panajot Panos vetvetiu i shërben historianit të sporteve, për të përshkuar shumë ngjarje të rëndësishme, paksa “të zhdukura”...

Letrat nga kampet e Shqipërisë, nënës në Itali: Mos u merakos nëse ndonjëherë të...

Elena Gjika, vajza e bukur nga Italia, që kaloi jetën në kampet shqiptare të komunizmit, e shpreh trishtimin e një...

MOS HUMBISNI

error: INFORMACION I RUAJTUR