Personazh

Home Personazh

Regjimi në verën ’90, kush u fut në Ambasada, nga Artet dhe Kultura

Në valën e hapjes së ambasadave, në verën e vitit 1990, i gjithë regjimi ishte vënë në alarm...

LETRA PËR ENVERIN, Fadil Paçrami i konsideron Kiço Blushin, Spahivoglin, Radin e Koreshin, si...

Gjatë gjithë periudhës së regjimit komunist të para viteve ‘90—të, me ndonjë përjashtim të rrallë, asnjë nga “personalitetet”...

Aktorja simpatike e viteve 80, Rajmonda Bulku

Rajmonda Bulku lindi ne Tirane me 16 gusht 1958. Rrugen e artit e nisi qe kur ishte nxenese...

Sander Prosi, ne ciakun e fundit

Gavrosh Haxhihyseni kujton imazhin fisnik dhe ngjarjen tr, agjike të marsit të vitit 1985 Në...

Babë Ceni, doktori i kockave, që lehtësoi mijëra dhimbje, edhe pse ishte pa shkollë

Nga Gëzim Kabashi “Asnjëherë nuk e kam durue vuajtjen e njerëzve, prandaj i vuna...

HOXHË HASAN TAHSINI, “Dashnor i dijes e shkencës, i së drejtës e së vërtetës”

Hoxhë Hasan Tahsini, një nga personalitetet e shquara të botës shqiptare, i arsimuar dhe i mirëformuar, ndihmoi jo...

Italianët që projektuan Tiranën moderne

Nga Zylyftar Hoxha Në historinë e kryeqytetit tonë, Tiranës, vitet ’30 – ‘40 të shekullit...

Shkrimtarja Natasha Lako, rrëfen kinemanë me regjisorin Gjergj Xhuvani:, Në vend të një liturgjie,...

Shkrimtarja edhe skenaristja e njohur, Natasha Lako, rrëfen dimensionin e rrallë kinematografik të Gjergj Xhuvanit. Ajo shprehet se...

Isuf Kalo:, Pse Nexhmija ishte në ankth për Enverin, si i kam njohur Mehmet...

“Nuk pretendoj të kem monopolin e së vërtetës, por kisha dy alternativa: ose ca kujtime do t’i merrja...

Deputetët e kohës së kolerës

Nga Kastriot Dervishi Nga niveli i deputetëve të rendit kapitalist, shikoni si ndryshon paraqitja në...

MOS HUMBISNI