Bujar Kapexhiu

Bujar Kapexhiu – Biografia

0
Bujar Kapexhiu (Lindur më 22 mars 1944 në Tiranë) është regjisor, skenarist dhe aktor i mirënjohur shqiptar. Kapexhiu studioi për aktor në shkollën e lartë...
Aleko Prodani

Aleko Prodani (1942 – 2006)

0
Aleko Prodani (1942 - 2006), është një aktor shqiptar. Thonë se ëndrra e çdo aktori është të vdesë në skenë. Nëse...
Albert Verria

Albert Verria – (3 shtator 1936 – 17 gusht 2015)

0
Albert Verria (Fier, 3 shtator 1936 - 17 gusht 2015). Pasi mbaroi shkollën e mesme bujqësore, gjatë viteve 1956...
Agim Doci

AGIM DOÇI – BIOGRAFI

0
Agim Doçi është një poet dhe autor këngësh shumë i njohur. AUTOBIOGRAFI: U linda nga nëna ime kolonjare me emrin Shqiponja,...
MITRUSH KUTELI (1907-1967)

MITRUSH KUTELI (1907-1967)

0
Mitrush Kuteli është një poet shumë i njohur. Dhimitër Pasko i njohur me pseudonimin Mitrush Kuteli vdiq më 4 maj...
Lasgush Poradeci

LASGUSH PORADECI (1899-1987)

0
Lasgush Poradeci është një poet shumë i njohur. Llazar Sotir Gusho i njohur nën pseudonimin Lasgush Poradeci ishte poet dhe...
Faik Konica

FAIK KONICA (1875-1942)

0
Faik Konica është një poet shumë i njohur. Faik Konica mori mësimet e para në Konicë dhe i vioj për...

Simon Gjoni legjenda e heshtur dhe historia e “Lule bore”, himnit të muzikës lirike...

0
Rasti i kompozitorit Simon Gjoni është më kuptimploti i marrëdhënies së krijuesit me veprën dhe vetë veprës me kohën. Ai...
error: INFORMACION I RUAJTUR