TE VERTETA

Home TE VERTETA

Më 3 prill 1919 mbërriti në Shqipërinë e drobitur nga varfëria Kryqi i Kuq...

Më 3 prill 1919 mbërriti në Shqipërinë e drobitur nga varfëria, skamja dhe udhëkryqja e fatit, një nga...

Me ndihmën e Aleksandër Moisiut, u regjistrua në Konservatorin “Giuseppe Verdi” dhe “Klaudio Monte...

Dashnor Kaloçi Memorie.al publikon historinë e panjohur të Mihal Cikos me origjinë nga qyteti i Korçës,...

“Nxënës i ruses Puzanova dhe i mjeshtrit Simon Rota, diplomohet shkëlqyer në Leningrad, por...

Dashnor Kaloçi Memorie.al publikon historinë e panjohur të Jakup Kerajt nga qyteti i Shkodrës me nënën...

26 mars 1990, Ndeshja e futbollit ku u hodhën parullat e para anti-komuniste

Lëvizja e studentëve në dhejtor të vitit 1990 besohet se është lëvizja e parë që i dha shqelmin...

“U diplomova me medalje ari në Akademinë e Leningradit, por në Tiranë ngjisja poçet...

Dashnor Kaloçi Memorie.al publikon historinë e panjohur të Thanas Papës me origjinë nga fshati Paftal i...

Letra nga Bari në ’45-ën për Enverin: “Fultz-i na tha se nuk do ju...

Dashnor Kaloçi Memorie.al publikon disa dokumente të panjohura me siglën “sekret” të nxjerra nga Arkivi i...

“Shoku Enver, po na e prishin kishën ku asht Shenjtnorja e Zojës së Këshillit...

Dashnor Kaloçi Memorie.al publikon disa dokumenta arkivore që i përkasin viteve 1965-‘66 kur regjimi komunist i...

Mjeku italian që shëronte shqiptarët në 1800-ën

Muzeu Historik shqiptar ka postuar në rrjetet sociale fotografinë dhe historinë e mjekut italian që shëronte shqiptarët...

Kur PPSH-ja mbante Pleniumin e 11–të për “shërbimin shëndetësor dhe higjenën”, pas epidemisë së...

Memorie.al publikon një dokument arkivor të nxjerrë nga fondi i ish-Komitetit Qëndror të PPSH-së, ku bëhet fjalë për Pleniumin...

Mahir Domi, kollosi i letrave shqipe i diplomuar në Grenoble, që në moshën 9...

Dashnor Kaloçi Memorie.al publikon historinë e panjohur të profesor Mahir Domit me origjinë nga qyteti i...

MOS HUMBISNI

error: INFORMACION I RUAJTUR