TE VERTETA

Home TE VERTETA

ORMN, ish-prapavija e industrisë shqiptare

Historia e njërës prej ndërmarrjeve më të mëdha të industrisë mekanike që u themelua nga italianët dhe përfundoi...

Fotoja dhe skeda e rrallë, kur Edi Rama, luante basketboll në Shkodër

Të gjithë e dinë që kryeministri aktual i Shqipërisë, Edi Rama, në rininë e tij ka luajtur basketboll....

Pranverë 1949:, “Dimri” i pamshirshëm, i Shqipërisë sportive

Nga Besnik Dizdari Nuk duhej të na shpëtonte ky 60-vjetor i rrallë për historinë e...

Vera Kokosevic, këngëtarja serbe, e cila këndoi shqip në Radio Beograd

Vera Kokošević-Filipović, një grua e veçantë e karizmatike serbe, dikur këndonte në Radio Begrad këngë shqipe.

Takimi i Nënë Terezës, me Ramiz Alinë, dhe Nexhmije Hoxhën

Rrëfimet e operatorit Bujar Kore: Shenjtorja u shpreh hapur se, “Shqipëria është toka e gjakut tim” dhe “Në...

Si e bëri Enver Hoxha për ujë të ftohtë, kryetarin e këshillit popullor, të...

Rrëfimi i ish-komisarit të Brigadës, Pali Nito: Si e bëri Enver Hoxha për ujë të ftohtë kryetarin e...

Operatori i mirënjohur, Bujar Kore:, Si u xhirua ceremonia e varrimit të Enver Hoxhës,...

Në ceremoninë e varrimit të Enver Hoxhës, në prill të1985-s mund të them se për herë të parë...

Rrëfen ish-Drejtori i zbulimit ajror, Ing.Arjan Beqari:, Ushtria Shqiptare, ishte në elitën e...

Katër fazat e përgatitjes së oficerëve, hapja e shkollës “Skënderbej” dhe specializimet në Bashkimin Sovjetik. Ndihma e Kinës...

Debatet me Mehmetin, motra e Enverit:, Maskarenjtë, ia prishën gjakun

A kishte qenë martesa e të birit, Ilirit, me mbesën e Ramiz Alisë, që i ndërroi mendjen Enverit...

Historia e Arbanas-ve, në Kroaci

Bazuar në librin “Povijest Arbanasa kod Zadra” (Historia e shqiptarëve pranë Zadarit) e Dom Mijo Čurković (1922)

MOS HUMBISNI

error: INFORMACION I RUAJTUR