Thenie

Home Thenie

Thënie mbi shqiptarët e Shqipërinë

“Nga thëniet të cilat mbledhim nëpër lista të caktuara duhet përfshirë edhe ato të cilat nuk na pëlqejnë,...

Fjalë të urta popullore: Ai që t’bërtet shumë, të del i mirë n’fund!

• Zjarrit po nuk i fryve, nuk ndizet! • S’ka varfëri i mençuri! • Pa pare njeriu ha dhe një thes me kripë! • Ajo që ke...

Çfarë humbe mos e kërko, ç’ke në dorë mos e lësho!

– Amanetin e mban toka. SHKODËR – Amanetin as deti nuk e mban, e qet në lëndinë. Dukagjin – Burri o të...

Atdheun do ta doni më shumë kur të doni më shumë njëri-tjetrin!

Mësimet e Nënë Terezës për dashurinë, ‘Sekreti i Lumturisë’, gjen një nga thëniet më të bukura të saj: “Jeta jonë...

“Duhet ndërru truni i këtij populli…”

“Duhet ndërru truni i këtij populli. Prandaj mendimi im është që pa iu ndërru truni këtij populli- e truni ndërrohet...

Thënie nga Gjergj Fishta: Më dhemb kryet nga njato parla-parla të parlamentarëve – dokrra...

Cilësohet poet kombëtar e njihet edhe si Homeri shqiptar. Gjergj Fishta (23 dhjetor 1871 – 30 dhjetor 1940), ishte frat...

Thënie të bukura nga njerëz që kanë njohur suksesin në jetë! Ja çfarë këshillojnë

“E pamundur” është një fjalë që e gjen vetëm në fjalorin e budallenjve”, ka thënë Napoleoni. Ja çfarë mendojnë për...

Thëniet më të bukura nga Leonardo Di Caprio, aktori që nuk plaket kurrë!

“Ti dhe vetëm ti mund t’i ndryshosh situatat e tua. Mos fajëso asgjë dhe asnjë për to”. “Njerëzit do të të...

Thënie të pavdekshme nga Dritëro Agolli: Ka fjalë që qajnë dhe lotë që flasin

Gabimi i një doktori varroset në tokë. Gabimi i një arkitekti bie në tokë, kurse gabimi i një mësuesi ecën...

Thënie për nënën: Nëna është personi i vetëm në botë që të do para...

Abraham Lincoln: Gjithçka që jam apo shpresoj se do të jem, ia kam borxh nënës time engjëllore! Erich Fromm: Dashuria e...

MOS HUMBISNI

error: INFORMACION I RUAJTUR