Thenie

Home Thenie

Në rini libri përpihet, në pleqëri përtypet me dhëmbë të vënë – Dritëro Agolli

Më poshtë gjeni disa aforizma nga shkrimtari i madh Dritëro Agolli.  • Ka shkrimtarë që...

Kur bën dasem fukarai, i çahet daullja, – Disa nga shprehjet më të bukura

“Gjuha jonë është e varfër”. Këtë e dëgjojmë dhe e lexojmë shpesh, e “na vret”...

Burrin e njeh shoqnia, gruan e njeh shpia – Fjalë të urta popullore

Hajnit i ka bo, rxh edhe mbreti. • Ai që e ka provue din me...

Shit kalin e shkollo djalin, shprehje te mençura te kolonjareve

Nga Vepror Hasani 11 shprehje te mençura te kolonjareve 1. Shit kalin...

“Kam qeshur të tjerë, më mbiu në derë”, fjalë të urta popullore

Me mikun ha e pi, të dhënë e të marrë mos ki. JUG Mendja me...

Shtëpi pa fjalë, e peshk pa hale nuk ka, -Fjalë të urta shqipe

Shtëpi pa fjalë, e peshk pa hale nuk ka! • Po të lavi, të levi...

Asnjërit mos ia thuaj çdo gjë që di, as personave që i njeh më...

Thënie nga Agatha Christie “Mos i bëj asnjëherë vetes, diçka që mund të ta bëjnë...

Fjalë të urta popullore, Burrin e njeh shoqnia, gruan e njeh shpia

 Hajnit i ka borxh edhe mbreti. • Ai që e ka provue din me të...

Thënie shkodrane, Kur s’ke pula mos ban ish

Prej fmijës dhe budallës mësohet e vërteta. • Fukaraja ma mirë mos leftë.

Thënie shkodrane, Zoti të dhashtë bereqet n’tru!

Prej fmijës dhe budallës mësohet e vërteta. Fukaraja ma mirë mos leftë.

MOS HUMBISNI

error: INFORMACION I RUAJTUR