Thenie

Home Thenie

Me pasë bishtin ta presin, mos me pasë ta ngjesin, 150 fjalë të urta...

Amanetin e mban toka. SHKODËR – Amanetin as deti nuk e mban, e qet në lëndinë. Dukagjin – Burri o të mbyt,...

Shprehje shkodrane, të vjetra dhe të reja.

- A ke pa nji pele m'át ane. - A pave me fjete. - A ta pruni pampori a ?...

“Jeta është e mrekullueshme, nëse njerëzit të lënë rehat në punën tënde”! Charlie Chaplin,...

Edhe ata që nuk janë rritur me Charlie Chaplin dhe filmat e tij, e njohin endacakun. Edhe sot mund të thuash...

Fjalë të urta shqiptare për punën

Ai që përton sot, pendohet mot. VLORË Bujku i mirë, ia merr me zorr bukën tokës. TROPOJË Burri në shtëpi, si dreqi...

Thënie të pavdekshme nga Dritëro Agolli: Ka fjalë që qajnë dhe lotë që flasin

Gabimi i një doktori varroset në tokë. Gabimi i një arkitekti bie në tokë, kurse gabimi i një mësuesi ecën...

Fjalë të urta popullore, Mos i beso burrit që qan, kalit që djersitet, dhe...

Hajnit i ka borxh edhe mbreti; Ai që e ka provue din me të mësue; Vena s’ka frena; Zemra e gjanë...

“Shqiptarët e mjerë presin që Europa të vijë sot a nesër t’i shpëtojë…”

Më poshtë një përbledhje e thënieve të Faik Konicsë, për Shqipërinë dhe shqiptarët. SPONSORED CONTENT Dhimbjet e përbashkëta janë një...
Lasgush Poradeci

Poradeci: Një pjesë e njerëzisë (që s’ka traditë) është masë, është turmë, është popullatë,...

Unë jam tradicionalist, duke qënë tradicioni fuqija e një nacioni, fuqija shpirtërore dhe spirituale dhe materiale e nacionit. Kur ke tradicion,...

Disa Thënie të vjetra korçare: Të falurit e shumtë i vjen rëndë dhe Perëndisë!

• S’hahet në vend të djathit. • Buka e botës s’të ngop. • Dasëm pa mish nuk ka. • I zoti ia sheh...
Napolon Bonaparti

Thënie të Napoleonit: Mënyra më e mirë për ta mbajtur fjalën është të mos...

• Historia është një tërësi gënjeshtrash për të cilat është rënë dakord. • Historia është version i ngjarjeve të së shkuarës...

MOS HUMBISNI

error: INFORMACION I RUAJTUR