Thenie

Home Thenie

Lord Bajroni, Shqiptarët janë raca njerëzore më e bukur që ekziston, trima më të...

Për shqiptarët është shkruar e është thënë shumë. është shkruar për traditën tonë, për kombin e për kulturën...

“Në kërkim të lumturisë”, filmi fantastik i mesazheve të fuqishme motivuese.

Ka kaluar më shumë se një dekadë nga dalja e filmit “Në kërkim të lumturisë” me aktorin e famshëm ëill...

Atdheun do ta doni më shumë kur të doni më shumë njëri-tjetrin!

Mësimet e Nënë Terezës për dashurinë, ‘Sekreti i Lumturisë’, gjen një nga thëniet më të bukura të saj: “Jeta jonë...

Sa më pak persona ta dinë që je i lumtur, aq më shumë zgjat...

“Sa më pak persona ta dinë që je i lumtur, aq më shumë zgjat lumturia!”

Fjalë të urta popullore: Ai që t’bërtet shumë, të del i mirë n’fund!

• Zjarrit po nuk i fryve, nuk ndizet! • S’ka varfëri i mençuri! • Pa pare njeriu ha dhe një thes me kripë! • Ajo që ke...

Thënie të mrekullueshme nga Rumi

“Vdekja s’ka asnje lidhje me largimin. Dielli perendon. Hena perendon. Por ata nuk jane larguar.” “Ti nuk jeton në tokë. Vetëm po kalon aty në...

Shtëpi pa fjalë, e peshk pa hale nuk ka, -Fjalë të urta shqipe

Shtëpi pa fjalë, e peshk pa hale nuk ka! • Po të lavi, të levi...

Dritëro Agolli: Pa çaste zënkash, s’ka dashuri…

Dritëro Agolli, poeti dhe shkrimtari i madh nga Shqipëria ka lenë pas vetes shumë vargje poezish, e libra mjaft të...

Për inat të sime vjerre, vete fle me mullixhinë, Sherri do nge, davaja do...

Për inat të sime vjerre, vete fle me mullixhinë. Për pleshtin djeg jorganin.

“Nga miku më i mirë lind armiku më i keq”

Thënie të dramaturgut dhe regjisorit turk: Tuncel Tayanç Kurtiz Përktheu: Rozana Belli • Ji aq i moralshëm sa edhe armikut tënd t’i...

MOS HUMBISNI

error: INFORMACION I RUAJTUR