Thenie

Home Thenie

Pamuk: Lumturia është të mbash dikë në krahë dhe të mendosh se je duke...

Rrallëherë të ndodh të kesh një libër në dorë dhe të nënvijëzosh me laps thëniet e bukura që...

Sherrin e mbjellin gratë dhe e korrin burrat – Fjalë të urta popullore

• Atdheu e nana nuk harrohen! • Ai që le arën e vet, nget arën...

‘Vërtetë ne kemi Bajram e Pashkë, por shqiptarinë e kemi bashkë’ – Gjergj Fishta

Një shprehje e Homerit shqiptar, kolosit të letrave Gjergj Fishta gjen vend dhe sot ndër shqiptarë.

“Asgjë nuk është e përhershme në këtë botë, madje as problemet tona.” – Charlie...

Disa thënie nga aktori Charlie Chaplin Karakteri i vërtetë i njeriut shpaloset kur ai është...

Thënie mbi shqiptarët e Shqipërinë

“Nga thëniet të cilat mbledhim nëpër lista të caktuara duhet përfshirë edhe ato të cilat nuk na pëlqejnë,...

Fjalë të urta popullore: Ai që t’bërtet shumë, të del i mirë n’fund!

• Zjarrit po nuk i fryve, nuk ndizet! • S’ka varfëri i mençuri! • Pa pare njeriu ha dhe një thes me kripë! • Ajo që ke...

Çfarë humbe mos e kërko, ç’ke në dorë mos e lësho!

– Amanetin e mban toka. SHKODËR – Amanetin as deti nuk e mban, e qet në lëndinë. Dukagjin – Burri o të...

Atdheun do ta doni më shumë kur të doni më shumë njëri-tjetrin!

Mësimet e Nënë Terezës për dashurinë, ‘Sekreti i Lumturisë’, gjen një nga thëniet më të bukura të saj: “Jeta jonë...

“Duhet ndërru truni i këtij populli…”

“Duhet ndërru truni i këtij populli. Prandaj mendimi im është që pa iu ndërru truni këtij populli- e truni ndërrohet...

Thënie nga Gjergj Fishta: Më dhemb kryet nga njato parla-parla të parlamentarëve – dokrra...

Cilësohet poet kombëtar e njihet edhe si Homeri shqiptar. Gjergj Fishta (23 dhjetor 1871 – 30 dhjetor 1940), ishte frat...

MOS HUMBISNI

error: INFORMACION I RUAJTUR