Thenie

Home Thenie

Pyet shtatë a tetë, e bëj si di vetë, Fjalë të urta shqiptare

Qafa e unjur, koka e prerë. Qëndro shtyllë e mos u bëj urë.

Gruaja e fut shejtanin në shishe, Gjuha vete ku dhemb dhëmbi, Fjalë të urta...

 Kali i botës të lë në udhë! • Atje ku ka, derdhet!

10 thënie nga të huajt i kanë shkruar për shqiptarët

Maurico Druon, sekretar i akademisë frënge: “Shqiptarët i përkasin popujve më të vjetër se vetë historia, dhe gjyshërit...

Gjuha eshtra s’ka, eshtra thyen, Fjalë të urta shqiptare

Gjuha eshtra s'ka, eshtra thyen. Gjuha të lidh, gjuha të zgjidh. Ha...

Të endurit matet me kut, lëndët me okë dhe koha me ngjarje – Mit’hat...

 Të endurit matet me kut, lëndët me okë dhe koha me ngjarje. • Që të...

Njerëzit që s’gjejnë mjaft interes tek vetja e tyre, merren me punët e botës...

Thënie brilante për shqiptarët nga Mit’hat Frashëri 1- Shqiptari prej natyre është kotësidashës, plot vanitet...

Sa më pak persona ta dinë që je i lumtur, aq më shumë zgjat...

“Sa më pak persona ta dinë që je i lumtur, aq më shumë zgjat lumturia!”

Që ta zgjojmë frymëm e iniciativës, duhet të pushojmë së shpresuari gjë prej qeverisë,...

Liria është që të mos të të trazojë njeri ty dhe ti të mos të trazosh të tjerët.

Fjalë të urta popullore, Mos i beso burrit që qan, kalit që djersitet, dhe...

Hajnit i ka borxh edhe mbreti; Ai që e ka provue din me të mësue; Vena s’ka frena; Zemra e gjanë...

“Si një popull i vogël si shqiptarët ka mujt me nxjerr kaq shumë rrugaça”

Tashmë që janë mbushur 12 vjet nga vdekja e tij, At Zef Pllumi na rikthehet në kujtesë, jo...

MOS HUMBISNI

error: INFORMACION I RUAJTUR