Tregime

Home Tregime

NXËNËSI, Tregim

Një nxënës shkoi tek Mësuesi dhe i tha:" Më ndihmo, o Mësues! Koka ime është bërë si...

Çfarë mbjell, atë do të korrësh, Tregim

Një ditë, mbreti i mblodhi tre shërbëtorët e tij. Secilit prej tyre u dha nga një thes t’i...

THESARI, Tregim

Na ishte një herë një fshatar i moshuar që punonte tokën me një dashuri dhe angazhim të...

Më ke dhënë më shumë se të tjerët – Tregim

Një vajzë duke ecur rrugës, u ndal pranë një plaku i cili kërkonte lëmoshë. Nxori...

Çmimi i dashurisë së nënës, Tregim

Një pasdite, djali i afrohet nënës së tij dhe i jep një copë letre në të cilën shkruante:

Sundimtari dhe plaku i urtë , Tregim

Një sundimtar bashkë me shoqëruesit e tij, doli për shëtitje. Gjatë rrugës kaloi nga një fshat ku shikoi...

Anmiku në shtëpi (tregim), Nga Ernest Koliqi

Të dielave e të marteve nadje Simon Rrukulli s’e linte kurrë pa shkue në meshë. Donte me qenë...

Duhet të mprehësh shpatën, Tregim

Në një pyll, dy burra po prisnin pemë. Burri i parë ngrihej herët në mëngjes dhe fillonte të...

LËMOSHA, Tregim

Një ditë, shumë kohë përpara, në Angli, një grua e vogël, e veshur me një palë rroba të...

BETIMI, Tregim

Një burrë kishte vendosur që të punojë livadhin e vogël afër shtëpisë së tij, për të realizuar një...

MOS HUMBISNI

error: INFORMACION I RUAJTUR