Tregime

Home Tregime

SIKUR TË ISHA GRUA – Tregim satirik nga AZIS NESIN

Selameti u caktua roje porte në një fabrikë endjesh. Do të merrte 80 lira në muaj. Asnjë portier nuk mund...

Palltoja – Tregim nga Ilir Kadia

I pashë nga dritarja e bodrumit të rreshtohen në oborrin e shtëpisë time me shpejtësi. Dëgjova komandantin e tyre, një...

Dashuria – Tregim nga Ilir Kadia

Shkurti ishte në ditët e fundit të tij. Kishte dhuruar ca ditë të ngrohta me shumë diell, thua se ja...
Ilir Kadia

ZEMRA E SAJ – Tregim nga Ilir Kadia

Nuk quhet se ke qenë në Stamboll nëse nuk e ke kaluar një vaft në shtëpinë e tyre. Aty majë...

Skënderbeu, kali dhe Enveri! – Tregim nga Ilir KADIA

Kur erdh Skënderbeu në shesh isha 10 vjeç. Nëna më mori me vete. Shoqet e punës së saj punëtore në...

Topat e borës me gur brënda

Bora po ikte me shpejtësi nga Tirana. Poshtë pallatit të Kadaresë djemtë e Broduejit, të egër si ujq, sa shihnin...

LEGJENDA PËR MUAJIN E PLAKAVA

Legjenda për Muajin e Plakave apo Plaka që u shndërrua në gur është gojëdhëna e cila në popull haset e...

Syri i Kalter legjenda e gjarprit gjigant qe krijoi mrekulline e natyres

Nga thellësia e tunelit, përmes të cilit uji del në sipërfaqe, burimi merr ngjyrën blu, që i ngjan bebes së...

“Kur Zoti krijoi nënën”, tregimi i jashtëzakonshëm që duhet të lexohet prej të gjithëve

Një herë e një kohë, Zoti i mirë kishte vendosur të krijonte… nënën. Kishte gjashtë ditë që punonte pa reshtur,...

Une dhe ti, sa te ngjashem dhe te ndryshem! – Nga Greta Beqiri

Eci kembezbathur ne ato rruge ku ju mendoni se me kepucet e ciles marke do ecni sot. Rremoj i dremitur, i...

MOS HUMBISNI

error: INFORMACION I RUAJTUR