Nga Kozma Borova

Cezma e Kasines. Ndodhet ne rrugen e Qafe Kerrabes (Elbasan-Tirane), ne gjysmen e lartesise se kodres kur hypen nga ana e Elbasanit.

Kasina (nuk e di si e ka patur emrin e sakte ne italisht, mbiemri Cassina), ishte nje inxhinier italian qe punoi ne ndertimin e rruges Tirane-Elbasan ne vitet 30 dhe ndertoi kete cezem qe mori emrin e tij.

Thone se ne fillim te viteve 90 Kasina ka ardhur per ta pare kete cezem.

Naishtedikur.info