1502 – Kristofor Kolombi largohet nga Spanja për të kryer udhëtimin e tij të fundit drejt “Botës së Re”.

1754 – Shfaqen karikaturat e para në gazetë, në Amerikë.

1813 – Trupat amerikane të drejtuara nga William Henry Harrison arrijnë të marrin fortesën Meigs nga trupat britanike dhe kanadeze.

1859 – Të kërcënuar nga përparimi i ushtrisë franceze, ushtria austriake tërhiqet përgjatë Lumit Sesia në Itali.

1915 – Forcat gjermane dhe franceze luftojnë Betejën e Artoisit.

1926 – Eksploruesit Richard Byrd dhe Floyd Bennett bëjnë fluturimin e parë mbi Polin e Veriut.

1936 – Italia fashiste pushtoi qytetin e Addis Abeba, Etiopi dhe aneksoi vendin.

1946 – Mbreti Victor Emmanuel II i Italisë heq dorë nga froni i tij dhe zëvendësohet nga Umberto I.

Përgatiti A. Shehi/ Naishtedikur.info