Ngjarje

1817 – Mississippi bëhet shteti i 20të i ShBA-ve.
1869 – Jomingu u jept grave të drejtën e votës.
1901 – Ndahet Çmimi i parë Nobel.
1902 – Në Tasmani grave ju jepet e drejta e votës.
1906 – Presidenti amerikan Theodore Roosevelt fitoi Çmimin Nobel, dhe u bë amerikani i parë i cili fitoi këtë çmim.

1932 – Tailanda adapton kushtetutën dhe bëhet monarki kushtetuese.
1948 – Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara nxori dhe shpalli Deklaratën e Përgjithshme mbi të Drejtat e Njeriut.
1963 – Aeroplani hapsinorë X-20 Dyna-Soar i Forcave Ajrore të ShBA-ve u ndërpre nga Robert McNamara.
1990 – Plenumi Qendror i Partisë Punës së Shqiprisë merr vendimin pë pluralizëm politik.
2005 – Unnur Birna Vilhjálmsdóttir u zgjodh Miss Bota.

Lindje

1815 – Ada King Lovelace,matematikene britaneze dhe programeri i parë britanska matematičarka i prvi programer
1830 – Emily Dickinson,shkrimtare amerikane
1955 – Kim Mehmeti, shkrimtar shqiptar

1870 – Adolf Loos, arqitekte Çeko-austriake
1891 – Nelly Sachs, poete gjermane, Nobeliste (1966)
1896 – Alfred Nobel, kimist suedez
1932 – Robert Shvarc,shkrimtar dhe përkthyes i Gjermanishtes.

Vd

1889 – Ante Kovaçiq,shkrimtar kroat, i rëndësishëm për zhvillimin e realizmit në Bballkanik.
1953 – Friedhelm Funkel, ish-futbollist dhe trajner gjerman
1999 – Franjo Tuđman, historian dhe politikan kroat
2005 – Eugene McCarthy, politikan amerikan
2006 – Augusto Pinochet, gjeneral dhe diktator qilean

Përvjetor

Dita Ndërkombëtare për të Drejtat e Njeriut