Ngjarje

49 p.e.s. – Gaius Julius Caesar me ushtri kalon Rubikon-in me fjalinë „Alea iacta est“ dhë kështu fillon Lufa Civile në Romë.
1776 – Thomas Paine botoi veprën Common Sense.
1870 – John D. Rockefeller inkorporon kompaninë Standard Oil.

1863 – Në Londër u hap metro e parë në botë.
1899 – U themelua fraterniteti Tau Kappa Epsilon.
1920 – Në Zhenevë u themelua Lidhja e kombeve.

1927 – U shfaq premiera e filmit Metropolis nga Fritz Lang.
1989 – Trupat kubaneze filluan të largohen nga Angola.
1990 – U formua kompania Time Warner pas bashkimit të kompanive Time Inc. dhe Warner Communications Inc.

2000 – America Online shpall marrëveshjen për të blerë kompaninë Time Warner për 162 miliard Dollarë Amerikan, bashkimi më i madhë korporal në atë kohë.
2001 – Wikipedia fillon si pjesë e projektit Nupedia. Bëhet faqe në vete pesë ditë më vonë.
2005 – Eyre Peninsula Bushfire në Australinë Jugore vret nëntë dhe lëndon 113.

Lindje

1802 – Carl Ritter von Ghega, inxhinier
1901 – Jaroslav Seifert, shkrimtar çek, nobelist
1913 – Mehmet Shehu, ish kryeministër i Shqipërisë
1917 – Jerry Wexler, producent amerikan

1935 – Ronnie Hawkins, muzikant amerikan
1945 – Rod Stewart, këngëtar britanik
1946 – Aynsley Dunbar, baterist anglez
1948 – Donald Fagen, tastierist dhe vokalist amerikan (Steely Dan)

1952 – Scott Thurston, muzikant amerikan
1955 – Michael Schenker, kitarist gjerman (UFO)
1971 – Avdi Xhaqku, dëshmor i kombit shqiptar

Vd

1920 – Sali Nivica, patriot, publicist, Nderi i Kombit, vritet në një atentat në Shkodër, prej Kolë Ashikut
1981 – Katherine Alexander,Aktore amerikane (b. 1898)
1986 – Jaroslav Seifert, Shkrimtar çek fitues i çmimit Nobel, Nobel laureate (l. 1901)