Ngjarje

1903 – Vëllezërit Wright arritën të fluturojnë me avionin e tyre Flayer dhe të kalojnë 37 metra. Fluturimi zgjati vetëm 37 sekonda.
1912 – Fillon punimet Konferenca e Ambasadorëve në Londër
1989. – Në Rumani shperthyen demonstratat masive kunder regjimit te diktatorit Nicolae Ceauşescu,në ë cilat humbën jetën 1.000 njerz.

Lindje

1778 – Humphry Davy, kimist britanez
1873 – Ford Madox Ford, letrar anglez
1916 – Esad Mekuli, shkrimtar shqiptarë (1993)

1932 – Tinka Kurti, aktore, “Zoja e randë” e teatrit dhe kinemasë shqiptare.
1965 – Damir Uzunoviq, letrar boshnjak
1975 – Mayuko Aoki, dubluese japoneze (seiyu)

Vd

1830 – Simón Bolívar, udhëheqës dhe ushtarak
1919 – Pierre-Auguste Renoir, piktor francez
1957 – Jagoda Truhelka, letrare kroate

1969 – Artur da Costa e Silva, kryetar dhe politikan brazilian
1973 – Charles Greeley Abbot, astrofizicient amerikan
2011 – Mediat e Kores së Veriut njoftojn se Kim Xhong-iI ka vdekur pas një sulmi kardiak në zemër