Ngjarje

1831. – Charles Darwin filloi ekspeditën rreth botës dhe e cila zgjati 5 vite.
1945. – u themelu Banka Botërore
1945. – Korea është ndarë në dy shtete në Korenë Jugore dhe Korenë Veriore
2007. – Në Rawalpindi, Pakistan nga një atentat u vra udhëheqja e opozitës dhe ish kryetarja e qeverisë Pakistaneze Benazir Bhutto.

Lindje
1571 – Johannes Kepler, matematikan gjerman, filozof, astronom, astrolog dhe specialist i optikës.
1822 – Louis Pasteur, kimist dhe biolog francez
1896 – Carl Zuckmayer, letrar gjerman

1899 – Lasgush Poradeci, poet dhe shkrimtar shqiptar.
1901 – Marlene Dietrich, aktore dhe kegetare gjermano-amerikane
1919 – Jahja Fusha, patriot shqiptar (v. 1944)
1934 – Larisa Latinjina, gjimnaste sovjetike

1940 – William Cliff, shkrimtar belg
1957 – Daniel Levitin, shkencëtar dhe muzikant amerikan

Vd
1923 – Gustave Eiffel, konstruktor francez.
1927 – Hafiz Sulejman ef. Saraq, reisu-l-ulema boshnjak.
1944 – Jahja Fusha, patriot shqiptar (l. 1919)

1958 – Mustafa Kruja, mësues, ministër, prefekt, kryeministër, senator i Mbretërisë Italiane, gjuhëtar e publicist.

2007 – Në Rawalpindi, Pakistan nga një atentat u vra udhëheqja e opozitës dhe ish kryetarja e qeverisë Pakistaneze Benazir Bhutto.