Ngjarje

98 – Trajan u bë Perandor Romak pas vdekjes së perandorit Nerva.
661 – Përfundoi epoka e kalifatit Rashidun me vdekjen e Ali Ibn Ebi Talibt.
1593 – Vatikani hapi gjykimin 7 vjeçar kundër dijetarit Xhordano Bruno. (figura)
1695 – Mustafa II u bë sulltan i Perandorisë Osmane, pas vdekjes së sulltanit Ahmed II. Mustafa udhëhoqi gjer në vdekjen e tij në vitin 1703.

1785 – U themelua universiteti i parë publik në ShBA, Universiteti i Gjorgjisë.
1870 – Vllazëria e parë e grave, Kappa Alpha Theta, u themelua në DePauw University.
1888 – U themelua Shoqëria Nacional Gjeografike në Washington, D.C..
1913 – Atletit indiano-amerikan Jim Thorpe, i cili nga shumë njerëz quhej atleti më i mirë i botës, iu morën dy medalje ari, që ai kishte fituar në lojërat olimpike të vitit 1912.

1939 – U realizua fluturimi i parë i Lockheed P-38 Lightning.
1945 – Armata e kuqe çliron kampin e përqëndrimit nazist Auschwitz.
1967 – Programi Apollo: Apollo 1 – Astronautët Gus Grissom, Edward White dhe Roger Chaffee vdiqën gjatë testimeve të anijes kozmije në Kennedy Space Center.

1967 – Më shumë se gjashtëdhjetë kombe nënshkruan marrëveshjen për ndalimin e armëve nukleare në hapësirë.
1978 – Policia e Kalifornisë arrestoi Vasësin Serik Richard Chase i dyshuar per 6 vrasje
1996 – Koloneli Ibrahim Baré Maïnassara u zgjodh president i Nigerit pas rrëzimit të presidentit Mahamane Ousmane në puç ushtarak.

Lindje

1756 – Wolfgang Amadeus Mozart, kompozitor austriak
1859 – Wilhelm II, perandor gjerman
1943 – Alfred Karamuço, politikan shqiptar.

1957 – Frank Miller, autor stripi, shkrimtar dhe autor filmi amerikan
1964 – Bridget Fonda, aktore amerikane
1979 – Rosamund Pike, aktore angleze

Vd

1901 – Giuseppe Verdi, kompozitor italian
1948 – Myderriz Haki ef. Sermaxhaj, atdhetar shqiptar
1982 – Louis de Funès, aktor francez
2006 – Johannes Rau, ish president i Gjermanisë

Përvjetor

1945 – Dita ndërkombëtare e përkujtimit të viktimave të Holokaustit