Ngjarje
1908 – Tërmet në Messina në Sicili (Itali), shkaktoi 75 000 viktima.
1981 – Në Norfolk (SHBA) u lind Elizabeth Jordan Carr, beba e parë amerikane “nga epruveta” .

Lindje
1856 – Woodrow Wilson – Ish-presidenti i ShBA.
1922 – Stan Lee – Karikaturist nga ShBA.

Vd
1650 – Bartol Kashiq, linguist dhe shkrimtar kroat
1703 – Mustafa II, sulltan i mbretërisë osmane
1925 – Sergej Jesenjin, shkrimtar rus

1959 – Ante Paveliq, politikan themelues i Lëvizjes ustashe
1963 – Paul Hindemith, njemački kompozitor
1993 – William L. Shirer,gazetar dhe historian amerikan
2004 – Susan Sontag, letrare amerikane