Ngjarje

1635 – Themelohet Akademia Franceze, një nga shoqëritë letrare më të famshme në Evropë
1861 – Kansas u bë shteti i 34 i ShBA-ve.
1896 – Mjeku amerikan Emil Grube u bë i pari që përdori rrezatimin për kurimin e kancerit të gjirit në klinikën e tij Rose Lee të Çikagos.

1911 – U botua në Sofje gazeta e përjavshme politike, shoqërore, kulturore, letrare “Liria e Shqipërisë”
1996 – Teatri i Operës së Venedikut. “Feliks”, u shkatrrua nga zjarri për herë të dytë në historinë e tij.

1999 – Kontakt-grupa thërret qeverinë serbe dhe përfaqësuesit e shqiptarëve të Kosovës që më 6 shkurt t’i fillon bisedimet në Rambuje.

Lindje

1843 – William McKinley – 25. kryetar së SHBA (v. 1901)
1860 – Anton Çehov, dramaturg, aktor dhe tregimtar rus i njohur për tregimin “Kopshti i qershive”

Vd

1941 – Ndahet nga jeta Ioannis Metazas diktatori i Greqisë nga viti 1936 – 1941
1962 – Ndahet nga jeta violinisti i famshëm me origjin austriake, Fritz Kreisler
1991 – Hasan Dosti, jurist, gjykatës, ministër Drejtësie, kryetar i Ballit Kombëtar dhe Komitetit “Shqipëria e Lirë”.