Ngjarje

1649 – U vra Charles I i Anglisë.
1661 – Oliver Cromwell ritualisht u ekzekutua dy vite pasi kishte vdekur.
1897 – u themelua në Sofje me nismën e shoqërisë “Dëshira” shtypshkronja “Mbrothësia”.
1919 – SHBA njoh Republika i Polonisë.

1933 – Adolf Hitler kancelar i Gjermanisë.
1948 – U vra pacifisti hindus Mohandas Karamchand Gandhi nga ekstremisti hindus Nathuram Godse.
1964 – Programi Ranger: U lansua Ranger 6.
1976 – George H. W. Bush u bë drejtori i 11-të i CIA-s.

1982 – Richard Skrenta shkroi kodin e virusit të parë komjuterik i quajtur “Elk Cloner” që është 400 rreshta i gjatë dhe merret si një program për rinisje të kompjuterëve Apple.
1994 – Péter Lékó u bë mjeshtër i madh i shahut, më i riu në botë në atë kohë.
1996 – Gino Gallagher, udhëheqësi i dyshuar i INLA-s, u vra duke pritur në radhë për përfitimet e të pa punësuarve.

1996 – Kometa Hyakutake u zbulua nga astronauti amator japonez Yuji Hyakutake.
2003 – Belgjika legalizoi ligjshëm martesën e gjinisë së njëjtë.
2004 – Në Shkup u themelua grupi i parë shqiptar për artistat e rinj “JukeBox nga Xhulian Shabani.
2005 – U zhvilluan zgjedhjet parlamenatre në Iraku.

Lindje

1882 – Franklin Delano Roosevelt, presidenti i 32-të i SHBA-së († 1945)
1924 – Doroti Malone, aktore amerikane
1926 – Tish Daija, kompozitorë shqiptarë († 2004)

Vd
1649 – Charles I, mbret së Anglisë dhe Skocisë (l. 1600)
1948 – Mahatma Gandhi, aktivist etnik nga India (l.1869)
1951 – Ferdinand Porshe, inxhinier i auomobilizmit austriak , krijues i Folksvagenit “bubë” (l. 1875)
2010 – Fadil Ferati, politikan